extremely slow airport extreme

Discussion in 'Mac Accessories' started by brisweeney, Jul 8, 2009.

  1. brisweeney macrumors regular

    brisweeney

    Joined:
    Jun 4, 2008
    Location:
    Dublin,Ireland
    #1
    im close to pulling my hair out!!!!

    i updated my AEBS n to the new firmware, and it stopped working completely! just wasnt showing up in airport utility. so i did a hard reset and put it back to 7.4.1. now i am having an intermitent problem with the signal strength...

    basically ill get full speed sometimes them sometimes it'll go off air, either hang the connection,not load the page at all or completely disappear from my task bar.

    just wondering if anyone has got this issue, or has any advice to resolve it.

    thanks as always!! :)
     
  2. bohbot16 macrumors 6502a

    bohbot16

    Joined:
    Mar 22, 2009
    #2
    You may be getting interference. How do you have the AEBS configured?
     
  3. brisweeney thread starter macrumors regular

    brisweeney

    Joined:
    Jun 4, 2008
    Location:
    Dublin,Ireland
    #3
    well here is the summary of how its configured.

    what could be causing interference?
     

    Attached Files:

  4. Timmahman macrumors newbie

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Virginia, USA
    #4
    Its a bug or something with that firmware version. Do a google search, a lot of people have issues with 7.4.1, just downgrade to the previous firmware and all shall be fixed :D
     
  5. munkees macrumors 65816

    munkees

    Joined:
    Sep 3, 2005
    Location:
    Pacific Northwest
    #5
    or upgrade to 7.4.2, I have had no issues with 7.4.2 runs fine, sounds like interference, I had some perfornance issues with my G network, so I moved all the N on one 2.4ghz network, and created a G for the older devices on a different network, and my server runs on its own 5ghz N network, then ethernet to the G and other N though.
     
  6. Timmahman macrumors newbie

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Virginia, USA
    #6
    But 7.4.2 drops the connection to USB drives :( at least it does for me and many other people. Soooo ive had issues with 7.4.1 and 7.4.2, apple should try to make sure the next one works good :D
     
  7. bohbot16 macrumors 6502a

    bohbot16

    Joined:
    Mar 22, 2009
    #7
    7.4.2 is the best on I've used. No USB problems here.
     

Share This Page