Extremely slow unlocking for iphone 6s on ios 10

Discussion in 'iOS 10' started by tobeornottobe, Sep 13, 2016.

  1. tobeornottobe macrumors regular

    Joined:
    Nov 4, 2013
    #1
    When ever I lock the phone, and immediately wanting to just turn the screen back on, it takes much longer than usual. Anybody experience the same issue?
    I have a video here:
     
  2. anubis1980 macrumors 6502

    Joined:
    Oct 22, 2012
    #2
    my 6s plus is fine. I have had all the betas too. Might be worth a reset/set up as new?
     
  3. Ladin007 macrumors regular

    Ladin007

    Joined:
    May 17, 2016
  4. danielroman macrumors member

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Location:
    los angeles
    #4
    I haven't had any issues with unlocking being slow, I usually update as new but this time I just upgraded OTA since I didn't want to redo everything. I'm just waiting on my iPhone 7 plus to come in to set everything up the way I like. If you can just set up as new to see if the problem is still there.
     
  5. tobeornottobe thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 4, 2013
    #5
    I tired turning off press home button to unlock. It is slightly faster but it is WAY slower than iOS 9.
     
  6. VSMacOne macrumors 601

    VSMacOne

    Joined:
    Oct 18, 2008
    #6
    You might need to Reset All Settings. It may fix whatever is causing this anomaly.
     
  7. tobeornottobe thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 4, 2013
    #7
    Can someone show me their 6s and how it behaves normally?
     
  8. BlueAquarian macrumors member

    BlueAquarian

    Joined:
    Sep 9, 2015
  9. ABC5S Suspended

    ABC5S

    Joined:
    Sep 10, 2013
    Location:
    Florida
    #9
    My iPhone 6s is behaving correctly. Have you done a reset yet ?
     
  10. BlueAquarian macrumors member

    BlueAquarian

    Joined:
    Sep 9, 2015
    #10
    Yes, I done it twice and had to drive far to Apple store and they didn't understand why..Apple tried it 3 times and they ended up changing my phone to ios9 and told me to wait it out until the next update. I have until October 20th to bring it in for an exchange according to them when my Apple Care expires.
     
  11. Reno Raines macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 19, 2015
    #11
    Weird how some are having this problem and others not. Maybe a clean install of iOS 10 via iTunes would help.
     
  12. BlueAquarian macrumors member

    BlueAquarian

    Joined:
    Sep 9, 2015
    #12
    We tried that as well 2 times. It didn't work..
     
  13. Paco II macrumors 65816

    Joined:
    Sep 13, 2009
    #13
    Just curious: clean install and starting fresh, or a restore from backup?

     
  14. Floris macrumors 68020

    Floris

    Joined:
    Sep 7, 2007
    Location:
    Netherlands
  15. tobeornottobe thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 4, 2013
    #15
    Mine is still the same, should i bring it to apple and they'll replace my phone?
     
  16. Thor_1 macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 18, 2016
    Location:
    Texas
    #16
    No issues here. Did my update via iTunes. I am running 10.0.1.
     
  17. tobeornottobe thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 4, 2013
  18. BlueAquarian macrumors member

    BlueAquarian

    Joined:
    Sep 9, 2015
    #18
    starting fresh...
     
  19. David6S macrumors newbie

    Joined:
    Sep 20, 2016
    #19
    I have the same issue on IOS 10.0.01.
    After clean install and restore from backup was faster during 1 day, than the issue appeared again.
     
  20. David6S macrumors newbie

    Joined:
    Sep 20, 2016
    #20
    After clean install try to turn off the e-mail preview from notification center.
    After this change the speed is better in my case.
     
  21. tobeornottobe thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 4, 2013
    #21
    wow, my phone failed spectacularly yesterday. Nothing was working, couldn't turn on the screen at all. Then I was forced to go to DFU mode during a networking event. What an embarrassment. Suddenly, today, everything was fixed. No more lag whatsoever. What is going on Apple?!?!
     
  22. tobeornottobe thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 4, 2013
    #22
    So this problem was magically fixed itself but since now I've upgraded to iOS10.0.2, the problem resurfaces again. I have lost all hope in Apple now.
     
  23. chuloo macrumors member

    chuloo

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Location:
    Sweden
    #23
    I have the same problem, both on my 6 and now on my 7 after doing a restore from backup. My 7 was just fine when it was new. A couple of days ago it magically fixed itself, but yesterday it went back to being slow to unlock again.
     
  24. chuloo macrumors member

    chuloo

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Location:
    Sweden
    #24
    Mine does too, but is normal when charging. When pulling off the lightning cable it goes back to being slow.

     
  25. tobeornottobe thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 4, 2013
    #25
    You're right. When i'm charging it is fine.
     

Share This Page