Facetime not working?

Discussion in 'iPhone' started by Mike84, Jun 23, 2010.

  1. Mike84 macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 23, 2010
    #1
    So, I attempted to speak to someone over the iphone's facetime feature and it wasn't even available as an option. I realized that you had to activate it, but it is still waiting for activation.

    Anyone else have any of these issues?
     
  2. HarrisonB macrumors 6502

    Joined:
    Jun 16, 2009
    #2
    it only works if they have an iphone 4 and you are BOTH on WIFI
     
  3. Mike84 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 23, 2010
    #3
    Update

    Okay, so I got it activated but it continues to fail. It may be a wifi strength issue.
     
  4. renewed macrumors 68040

    renewed

    Joined:
    Mar 24, 2009
    Location:
    Bemalte Blumen duften nicht.
    #4
    And I'm pretty sure it has to be activated so you have a phone number attached.

    If your iPhone is waiting to be activated, try rebooting it. That did the trick for me.
     
  5. Mike84 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 23, 2010
    #5
    Sorry

    i just got it to work.

    Apparently the wifi signal strength has something to do with whether you will facetime someone or not
     
  6. HarrisonB macrumors 6502

    Joined:
    Jun 16, 2009
    #6
    me and my friend did a facetime call and it worked perfectly. Super clear picture and no lag at all.
     
  7. tsmithgolf2000 macrumors regular

    Joined:
    May 18, 2006
    #7
    Were you guys sharing the same wireless network? I have a feeling that maybe my problem. I am trying to facetime with my wife and we are using the same wireless router at home.
     
  8. NYRGirardi5 macrumors member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Location:
    Long Island
    #8
    i did facetime with a friend of mine and it worked great......its awkward but cool and worked perfectly.
     
  9. jeffpickl macrumors member

    Joined:
    Jun 10, 2010
    #9
    Make sure everyone in the room turns their wifi off. Too many base stations. :D
     
  10. bmms8 macrumors 68020

    Joined:
    Dec 19, 2007
    #10
    my facetime experience has been pretty good as well. make sure you have facetime turned on under settings, phone. it didnt work the first time i tried but afterwards it did!
     
  11. IDANNY macrumors 6502a

    IDANNY

    Joined:
    Dec 26, 2003
    Location:
    Las vegas
    #11
    did you guys restore from an old iphone when you got the iphone 4?
     
  12. MadDog31 macrumors 6502a

    Joined:
    May 20, 2007
    #12
    I can't even get it as an option in settings > phone. :( I restored from my old 3GS, I've resorted to a clean phone with no backup. Nada.

    Any ideas while I wait on hold w/ Apple?
     
  13. ducktales macrumors regular

    Joined:
    Jul 9, 2009
    #13
    i can't get facetime to work on my Wifi. My wife and I are on the same wifi but facetime always fails. any thoughts?
     
  14. tsmithgolf2000 macrumors regular

    Joined:
    May 18, 2006
    #14
    Ditto for me. I just restored both of my phones and added as a new phone, hoping that would fix it and it didn't. I am at a loss.
     
  15. MadDog31 macrumors 6502a

    Joined:
    May 20, 2007
    #15
    I can't even get the damn option to turn it ON in settings > phone, much less getting a connection going.

    Back on the phone w/ Apple hoping to resolve this. I wonder if the data outage in the area has affected this.
     
  16. IDANNY macrumors 6502a

    IDANNY

    Joined:
    Dec 26, 2003
    Location:
    Las vegas
    #16
    Update

    I got home and tried it on my home apple airport network and it just worked.
     
  17. Briview macrumors regular

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Location:
    Los Angeles, CA
    #17
    Hopefully, it's all server issues or software problems that can be fixed for everyone easily.

    Just a sort of out-of-topic note that I didn't want to make a new thread for or bump some older stuff for: We all know by now that FaceTime can be done directly with another user through contacts, but then, that just means that it doesn't use AT&T at all... you just have to have a mobile phone number. (e.g. if there is an unlock for the i4 in a week or some time, then iPhone 4 unlocked microsimed T-Mobile users can call AT&T and O2 iPhone 4s and there'll be FaceTime all across the board since carriers can be directly out of this).

    EDIT:
    Wow, I've heard about this... then this means FaceTime may need to be activated first through AT&T service, in which case, the former part of this post is disregarded... oy.
     
  18. Mike84 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 23, 2010
    #18
    Activating takes a while. You need to make sur it is not activating but activated in order for it
    To work.

    Settings --> phone --> FaceTime
     

Share This Page