Fans running high. No battery icon

Discussion in 'MacBook Pro' started by gillilandboy, May 2, 2011.

  1. gillilandboy macrumors 6502

    Joined:
    Apr 3, 2007
    Location:
    St. Louis MO
    #1
    I was working on my Macbook Pro (unibody, 2.8GHz, 8GB RAM, 10.6.7) and my battery was getting a little low. I plugged in my magsafe and all of the sudden my Macbook Pro shut off (battery did not die) I turned it back on and then fans are running HIGH and I went in to activity monitor and saw nothing crazy. I also have NO battery icon in the top left and when I press the button on the side of my Macbook there are no lights. It seems like my Macbook doesn't know I have a battery but I am using it right now to type this post.


    Any help would be great guys. My MacBook is out of warranty so anything I can try here would be ideal.

    Thanks,
    Michael
     
  2. GGJstudios macrumors Westmere

    GGJstudios

    Joined:
    May 16, 2008
    #2
    Reset the SMC (instructions in the CHARGING section of the following link). This should answer most, if not all, of your battery questions:
     
  3. gillilandboy thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Apr 3, 2007
    Location:
    St. Louis MO
    #4
    I should have thought of this! Thanks guys appreciate it.
     
  4. Mmbecker macrumors newbie

    Joined:
    Jul 21, 2013
    #5
    Hey, you made me so happy when I founded this thread. I have exactly the same issue. And it helps to see that someone else had solved it.

    How did you fix it? What was the problem? Please, let me know. I'm a Swedish stuck in Nicaragua and need my computer.
     
  5. Mmbecker macrumors newbie

    Joined:
    Jul 21, 2013
    #6
    It worked!!! Smc reset and everything works. Thanks guys! You are best
     
  6. thntp macrumors newbie

    Joined:
    Dec 30, 2015
    #7
    I had similar problem with gilliandboy 8 years later with Macbook Air and the SMC resetting advise worked. Thank you for the tips!
     

Share This Page