FCP on '09 MBP 17"

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by streamkid, Dec 31, 2009.

  1. streamkid macrumors newbie

    Joined:
    Dec 31, 2009
    #1
    Hello,
    I got myself a new mbp, the 17" one.
    On the "before-mac" days, I had a win pc with premiere for my video editing needs.
    Now I'd like to switch to something more apple-ish, and that would be final cut I guess.
    I got myself a dmg of fcp 7, but when I try to install it, the installer says that I don't meet the requirements.

    I found a trick for editing the minimum reqs. (it's in a plist file), but I don't know what reqs. aren't met in the first place.

    Thanks in advance :)
     
  2. KoolStar macrumors demi-god

    KoolStar

    Joined:
    Oct 16, 2006
    Location:
    Kentucky
    #2
    \

    Directly from Apple's site.
     
  3. spinnerlys Guest

    spinnerlys

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Location:
    forlod bygningen
    #3
    FCP7 works fine on my MBP, but it came on several DVDs.

    Also know that we will give you no further information on how to install an illeagl copy fo FCP.

    Warez/Serials/Keys.
    Do not post software serial numbers or keys or refer people to specific websites, software, or techniques whose purpose is to break or bypass software licensing methods, distribute cracks, or obtain or use commercial software or media in violation of its license and/or for copyright violation. Do not ask for or give such help.

    from http://guides.macrumors.com/Help:Forum_Rules#Things_Not_to_Do
     
  4. streamkid thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 31, 2009
    #4
    You got me wrong. I know the minimum reqs. And as I can see, all of them are met. So, my question could be rephrased as "why does the stupid installer say they reqs. aren't met, since they are?"


    I know, but the other DVDs are just "content", right? I used the 1st one, the installation dvd.

    Who said anything about illegal....?
    I asked a question concerning the installation procedure, and I suppose the same installation procedure is followed independently of the installation media; DVD, DVD image (dmg), or w/ever.
     
  5. KoolStar macrumors demi-god

    KoolStar

    Joined:
    Oct 16, 2006
    Location:
    Kentucky
  6. streamkid thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 31, 2009
    #6
    http://www.apple.com/macbookpro/specs-17inch.html
    the standard configuration.

    2.8gh core duo
    4gb ram
    500gb hdd
    geforce 9400m & 9600m gt w/ 512mb vram (and, yes, I'm running on the 9600m gt)
    running snow leopard

    here is what I mean:
    [​IMG]
     
  7. spinnerlys Guest

    spinnerlys

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Location:
    forlod bygningen
    #7
    You?


    FCS is coming on DVDs, there is no DMG on it. You can make a DMG though from them, but how often does one install FCP to fear wear on the DVDs?



    PS: I don't really believe someone would shell out more than 3000USD to get a high-end Mac plus a high-end piece of software without prior checking that they are compatible.*


    *
     
  8. streamkid thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 31, 2009
    #8

    Or, perhaps I couldn't take home the DVDs, so I made an image.

    Since you aren't really helping, and we aren't clearly talking about warez either, I would kindly request you not to bother me anymore with this.


    Don't take this the wrong way; it's in a friendly and non-angry manner, but I currently have a problem and I'd like to focus on solving that.


    Thanks in advance and a Happy New Year :))
    Alexandros
     
  9. KoolStar macrumors demi-god

    KoolStar

    Joined:
    Oct 16, 2006
    Location:
    Kentucky
    #9
    Do you have the old version of quicktime 7.6 installed. FCP requires it. What about are you running in 32 or 64 bit mode?
     
  10. streamkid thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 31, 2009
    #10

    I'm new to OS X (but not in *nix generally).
    Is that "switchable"?

    Assuming 32bit from this:
    Code:
    streamkids:~ alex$ uname -a
    Darwin streamkids.local 10.2.0 Darwin Kernel Version 10.2.0: Tue Nov  3 10:37:10 PST 2009; root:xnu-1486.2.11~1/RELEASE_I386 i386
    Thanks for your help
     
  11. spinnerlys Guest

    spinnerlys

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Location:
    forlod bygningen
    #11

    I can understand that. I was just curious about the not knowing the specs issue (see my edit).


    Have you installed anything else on that Mac or is it a virgin?

    And have you looked on the Apple Support page for updates to the Pro line?
     
  12. KoolStar macrumors demi-god

    KoolStar

    Joined:
    Oct 16, 2006
    Location:
    Kentucky
    #12
    yeah it is but you should be fine, what about quicktime, snowleopard does not come with quicktime 7.6 installed by default only quicktime x.
     
  13. streamkid thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 31, 2009
    #13
    I don't really know the qtime version, but I suppose since I' installed a whole lot of updates yesterday, that should be in them, shouldn't it?
     
  14. KoolStar macrumors demi-god

    KoolStar

    Joined:
    Oct 16, 2006
    Location:
    Kentucky
    #14
    Nope, you have to specifically install quicktime 7.6 off of apples website.
     
  15. spinnerlys Guest

    spinnerlys

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Location:
    forlod bygningen
    #15
    Applications > Utilities > QuickTime Player > CMD+I (Get Info) > General > version
     
  16. streamkid thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 31, 2009
    #16
    Pretty much everything I need. Xcode is the only apple-stuff I think..


    .. according to the installer.
     
  17. streamkid thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 31, 2009
    #17
    I downloaded it, but it says that I have already installed qtime X, so I have to run update.

    I run update again (nothing updated). Although I cannot check the version with the following procedure:
    (an empty box opens upon cmd+i), I suppose it's the latest.

    I'll have a look at this again later.
    Any other idea?


    Thanks to all and a Happy new Year.
     

Share This Page