FCPx Video Discolored?

Discussion in 'Digital Video' started by TheOnlyJon, Jul 5, 2011.

  1. TheOnlyJon, Jul 5, 2011
    Last edited: Jul 5, 2011

    TheOnlyJon macrumors 6502a

    TheOnlyJon

    Joined:
    Jul 25, 2009
    Location:
    Indianapolis
    #1
    I have a bunch of clips from my T2i that all look pretty good that I'm trying to import into FCPX to assemble into a short film. When I first got FCPX last week, I was playing around with the color correction on a dummy video clip. Now, for whatever reason, it seems that every clip I import has the same settings applied to it.

    I have tried un-/re-installing FCPX, creating a new project, checking the effects applied, etc. but nothing seems to work. I have checked the original media in the Finder and the color looks perfectly fine.

    What am I doing wrong here? The thumbnails in the Events tab look correct, but when I preview them in the viewer or add them to the timeline, then the color of the clip changes.

    Thanks for the help!
     
  2. Nostromo macrumors 65816

    Nostromo

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Location:
    Deep Space
    #2
    Could there be a preset involved? Have you read the manual?
     
  3. cgbier macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 6, 2011
    #3
    Do you have that automatic color correction and color match turned on?
     
  4. AcesHigh87 macrumors 6502a

    AcesHigh87

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Location:
    New Brunswick, Canada
    #4
    What are the specs on your GPU? I know this sounds like what my mac does because I'm running an old intel GMA X3100 which isn't supported by FCP X. The program still runs (albeit a little slow) but the footage looks wrong.

    Try exporting the footage to quicktime (even just a clip of it) and see if that also looks odd. If it doesn't, chances are, it's your GPU.
     

Share This Page