Final Cut Express Clicking/Metronome???

Discussion in 'Digital Video' started by nomad2010, Aug 28, 2009.

  1. nomad2010 macrumors newbie

    Joined:
    Sep 27, 2007
    #1
    So lately when i import an mp3 into fce and place it to play in a video i hear this small clicking sound, it's not lot but it's distracting. even when i export it it is still there. has anyone else had this problem? is it a metronome maybe? or an error when i installed it? any ideas?
     
  2. spinnerlys Guest

    spinnerlys

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Location:
    forlod bygningen
    #2
    MP3 is a compressed format.
    FCE would like the audio to be uncompressed, so it's better to convert the MP3 to a .wav or .aif file first and then import and use it in FCE.

    The metronome sound FCE makes is a sign that it needs to render the audio, but you have to do it via Menu > Sequence > Render.
     
  3. nomad2010 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 27, 2007
    #3
    no no, this isn't a "beep" sound like when something needs rendered it's more along the lines of someone tapping a fingernail on woods, soft but clear and definitely distracting...
     
  4. spinnerlys Guest

    spinnerlys

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Location:
    forlod bygningen
    #4
    Have you at least tried it then with an uncompressed audio file to see if the sound disappears?

    http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=700016
     
  5. nomad2010 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 27, 2007
    #5
    yes, actually i tried it last night and sure enough it was gone! it's so odd that it only started a while ago though. i've had the program for over a year now. either way thank you so much! i appreciate it.
     

Share This Page