Final Cut Express Rendering Problem

Discussion in 'Digital Video' started by Mender, Jan 25, 2011.

  1. Mender macrumors newbie

    Joined:
    Jan 25, 2011
    #1
    Hello Everyone,

    I have imported a video sample from a dvd. It plays back just fine in the Viewer. When I drop the desired clip down to the Timeline and render it, it sounds like it is possessed when I play it back.

    What am I missing??

    Thanks!
     
  2. aarond12 macrumors 65816

    aarond12

    Joined:
    May 20, 2002
    Location:
    Dallas, TX USA
    #2
    More specifics. What file format is the clip? How did you rip it (e.g., Handbrake)? Describe your Mac. What version of FCE? Can you be more specific about "possessed"? Does the audio c--u--t o--u--t or does it sound like the bowels of Hell have opened and Satan has taken control of your computer? ;)
     
  3. Mender thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 25, 2011
    #3
    Thanks fore the response!

    The sample is an .mp4 file.
    Ripped it with Xilisoft DVD Ripper.
    I'm using a MacBook Pro with a the Intel Core i7, 2.66 processor.
    Final Cut Express 4.
    And, yes, it sounds like the "bowels of Hell have opened and Satan has taken control of your computer." It's has varying speed audio of the clip with a lot of skipping, snapping, crackling, and, you guessed it, popping!

    Like I said, the play back in the Viewer is fine, which leads me to believe the rip was fine. It's just after I render the clip that it gets weird. :confused:

    Thanks!
     
  4. Mender thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 25, 2011
  5. Mender thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 25, 2011
    #5
    BTW, my hard drive spins at 7200rpm.

    I'm sure its a setting that I'm overlooking somewhere. I just can't figure out which one.

    Any ideas?? :confused:

    Thanks!
     

Share This Page