Finder window graphics corruption

Discussion in 'macOS' started by lopoz, Apr 26, 2009.

  1. lopoz macrumors regular

    Joined:
    May 10, 2005
    #1
    Hello,

    For a while now I've been experiencing corruption of the graphics of Finder windows. It seems to be happening after extended periods of uptime (i.e. not sleeping the mac).

    It looks like this:
    [​IMG]

    I've tried re-installing Leopard with the combo updater but no luck.

    My mac is a Summer 2007 model MBP (I seem to remember they had problems with the nVidia GPU, could the issues be related?).

    Thanks in advance for any help!

    [edit]
    Odd that the corruption seems to be only on the Apple icons and not the one I added (the one on the far right).
    Also, after a while it fixes itself.
     
  2. r.j.s Moderator emeritus

    r.j.s

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Texas
  3. lopoz thread starter macrumors regular

    Joined:
    May 10, 2005
    #3
    No, but I think the repair was free for these specific models.. I just can't lose the machine for 3 weeks, as it's my only computer and all my files are on it..
    I think I'll wait for the new MBPs (hopefully @ WWDC) and get a new one. Then send this one in for repair and sell it..
     
  4. r.j.s Moderator emeritus

    r.j.s

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Texas
    #4
    Then take it to an Apple store or call and find out.
     
  5. lopoz thread starter macrumors regular

    Joined:
    May 10, 2005
    #5
    I am planning to do that, of course. But I was wondering if anyone else had these issues (or a fix), so that maybe I wouldn't have to miss my Mac.
     
  6. r.j.s Moderator emeritus

    r.j.s

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Texas
    #6
    Well, then I've been no help. :D
     
  7. lopoz thread starter macrumors regular

    Joined:
    May 10, 2005
    #7
    Hahhaa, no worries, thanks for your advice anyway ;)
     
  8. lopoz thread starter macrumors regular

    Joined:
    May 10, 2005
    #8
    Thought I'd mention I had it fixed (logic board was replaced) and I'm no longer experiencing these issues..

    Bit late, but if anyone is experiencing similar problems, this is, most likely, the way to fix it (i.e. sending it in for repair).
     
  9. miniConvert macrumors 68040

    miniConvert

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Location:
    Kent, UK - the 'Garden of England'.
    #9
    It was the GPU, specifically, then?

    Glad you got it fixed. I've got a 2007 MBP also... it's an incredible machine and, so far, the nVidia problem hasn't arisen.
     
  10. TheSpaz macrumors 604

    TheSpaz

    Joined:
    Jun 20, 2005
    #10
    Things like this is how people say "Snow Leopard sucks!!!" when really, it could be the computer you're using it on that has a problem.
     

Share This Page