Firefox upload speed problem [SOLVED]

Discussion in 'OS X Yosemite (10.10)' started by JorgeLomeli, Mar 20, 2015.

  1. JorgeLomeli, Mar 20, 2015
    Last edited: Apr 10, 2015

    JorgeLomeli macrumors regular

    JorgeLomeli

    Joined:
    Nov 29, 2008
    Location:
    Monterrey, MEXICO
    #1
    Hi, i have a very weird problem with Firefox on my MBP 2014 using Yosemite

    When i upload a video to youtube using firefox, the speed is capped at 2.0MB/s, but when i upload the very same video using Google Chrome my speed is 2.8/2.9MB/s, then back to Firefox and the speed only reaches 2.0MB/s

    Does anybody knows how to fix this? I reinstalled firefox like 10 times, i try firefox in safe mode, i unistalled ALL addons, i tried past versions of firefox 36,35,34,33,32.... i even tried firefox from a removable usb and the problem persists :( i dont know what else i can do.

    Using Google Chrome is the solution, full speed ALL the time, but the problem is, i dont like google chrome! i want to use Firefox

    Here is a small video showing the problem:


    www.youtube.com/watch?v=zkumEFNAuDc

    Any help/advise will be greatly appreciated

    Jorge
    Monterrey, Mexico
     
  2. JorgeLomeli thread starter macrumors regular

    JorgeLomeli

    Joined:
    Nov 29, 2008
    Location:
    Monterrey, MEXICO
    #2
    Two weeks after and still have the problem :(

    I even reformatted my MBP and reinstall completly a new fresh Yosemite 10.3 and still the problem. When i use firefox to upload a youtube video my speed reach only 2.0Mb/s but when i use Chrome or Opera my speed is normal at 2.8Mb/s

    Does anybody know a setting trick in about:config that fix this issue? or something else? anything is greatly appreciated.... please! i dont know what else to do :(
     
  3. JorgeLomeli thread starter macrumors regular

    JorgeLomeli

    Joined:
    Nov 29, 2008
    Location:
    Monterrey, MEXICO
    #3
    Finally i found the solution! :eek:

    After weeks and weeks of searching, i found the solution by myself.

    And here it is to anyone of you having this same frustrating problem.

    In firefox, go to about:config and search for: "network.http.spdy.enabled" and change from true to FALSE on all five of them.

    This fix the problem with Firefox and upload an https video on youtube.

    Now, everytime i upload a video in youtube, my speed is at 2.9MB/s and i get peaks of 3.2-3.3MB/s .... even in chrome my maximun peak is 2.9MB/s!!

    Thanks to this page below, i found hte solution:
    https://code.google.com/p/gdata-issues/issues/detail?id=4919

    Now im happy.... Happy as a clam :) :p
     

Share This Page