Firewire Cord always goes bad

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by Underbelly, Jan 25, 2009.

  1. Underbelly macrumors newbie

    Joined:
    Mar 28, 2005
    #1
    I have an older Sony DV camcorder that I've been using with imovie for years. Here is the problem The Firewire cords go bad after a few months. After a while, the computer (G4 ibook) doesn't recognize that a camera is attached.

    First it's once in a while but I can get it if I play aorund, but after a while it doesn't see the camera at all until I buy a new firewire cable.

    These cables are $25-$30! I don't want to keep investing in new ones.

    Let me know if you have any thoughts/ideas!

    thanks
    Jeff
     
  2. MattsxB macrumors member

    Joined:
    Jul 16, 2007
    #2
  3. TJunkers macrumors 6502a

    TJunkers

    Joined:
    Aug 24, 2007
    Location:
    New Jersey
    #3
    See... this is why Steve Jobs wants to do away with it... haha.

    But yeah, I've had the same problem. It too was a sony device. I'm guessing sony's firewire cable, or whoever makes it, makes it really sheap.
     
  4. Underbelly thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 28, 2005
    #4
    I've tried expensive ones, cheap ones and its all the same. Makes me go crazy.

    Thanks guys

    And if anyone knows of any free software that can get my video into the computer, let me know!
     
  5. Gray-Wolf macrumors 68030

    Gray-Wolf

    Joined:
    Apr 19, 2008
    Location:
    Pandora, Home Tree
    #5
    Is it the cable? or the connection?

    Try the firewire on another device, Backup drive or something. If it works, as it should, the connection is at fault.

    Also, get a Q-Tip, dip in rubbing alcohol, and clean the contact points of the camera and the computer, and the cable. Dirty connections can also make it fail.
     
  6. Resist macrumors 68030

    Joined:
    Jan 15, 2008

Share This Page