Fix for 4.3.1 Issue with BB 1.59 showing only 1 bar?

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by Kayan, Apr 7, 2011.

  1. Kayan macrumors 6502

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Location:
    CA
    #1
    Is there one out in Cydia or with any of the DevT tools?
     
  2. rrandyy macrumors 6502

    Joined:
    Jan 14, 2009
    #2
    I'm also interested in the answer to this question. For what it's worth, I am only jailbreaking, not unlocking. 4.3.1 with 1.59.00 BB
     
  3. bape47 macrumors member

    bape47

    Joined:
    Jan 1, 2011
    Location:
    Vallejo California
  4. eastercat macrumors 68040

    eastercat

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Location:
    PDX
    #4
    Crystal-rx posted some info on a fix. If you search for it, you'll find it.
     
  5. terraphantm macrumors 68040

    Joined:
    Jun 27, 2009
    Location:
    Pennsylvania
    #5
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 4_3_1 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/533.17.9 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.2 Mobile/8G4 Safari/6533.18.5)

    What's it called? My (albeit limited) searching isn't yielding any results
     
  6. Djlild7hina macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 28, 2009
    #6
    the dev team hasn't updated ultrasn0w to fix the 1 bar issue yet.. should be out any day now
     
  7. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #7
    I don't think it's out.
    I'm also looking for a fix but without having to install Ultrasnow since I'm on AT&T.
     
  8. himni macrumors regular

    Joined:
    Sep 24, 2009
    #8
    The update to ultrasn0w will fix the 1 bar issue and all the other issues that the older BB on 4.3.1 causes but it won't unlock your phone unless you want it to. MuscleNerd said on twitter that it will skip the unlock process and just apply their patch unless you need the unlock.
     
  9. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #9
    I dont get it.
    What update to ultrasnow? How can you update something that you dont have installed in the first place?
     
  10. THE dAY macrumors 6502

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Location:
    SFV California
    #10
    I assume he means the update to UltraSnow in Cydia, right now it's 1.2 and the next update to it should have the fix.

    I'm waiting as well, just put 4.3.1 on my phone and all is great except for the no bars issue. It's not really that big of a deal but it would be a nice if it was fixed.
     
  11. eastercat macrumors 68040

    eastercat

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Location:
    PDX
    #11
    If you search the user's posts, you'll find it.
     
  12. Kayan thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Location:
    CA
    #12
    I also searched for this guy but found nothing. Why don't you post the URL to this forum since no one can find through searching?
     
  13. TriJetHero, Apr 9, 2011
    Last edited: Apr 9, 2011

    TriJetHero macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
  14. TriJetHero macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #14
    Multibar

    As i understand it from MN twitter is that Ultrasnow update 1.3 imminent release would fix the 1 bar issue:

    http://twitter.com/MuscleNerd/status/56622923464712192

    "@hyper_trio yes the signal bar is fixed in tonight's update (even on those without currently unlockable basebands)"

    "@zgardezi yes it fixes the signal bar issue (that's one of its two purposes)"
     
  15. terraphantm macrumors 68040

    Joined:
    Jun 27, 2009
    Location:
    Pennsylvania
    #15
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 4_3_1 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/533.17.9 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.2 Mobile/8G4 Safari/6533.18.5)

    http://forums.macrumors.com/showpost.php?p=12336954&postcount=12

    Is that what you're talking about? If so it doesnt work. I already tried it a few days ago before I even heard of this crystal-rx guy. It allows the unlock to work (which is useless to me since I have at&t), but the signal strength remains stuck at 1 bar. Next time just tell us what it's called so we don't have to waste our time searching for something that's already known not to work.

    Oh well, ultrasn0w 1.2.1 should be out later tonight. That'll hopefully do the trick
     
  16. chrisperro macrumors 6502

    chrisperro

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Location:
    canada
    #16
    The update is ultrasnow only because is for people that preserve the baseband. People with official carriers do not need to preserve baseband so if you have 1 bar re jailbreak again and update baseband and the 1 bar problem will go away.
    Ultrasnow fix is coming tonight or tomorrow.
     
  17. PackFan macrumors regular

    PackFan

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Location:
    Twin Cities, MN
    #17
    Yes - we get that...

    But - it would also be nice to sell my iPhone 4 as unlockable when I am ready to sell it...
     
  18. chrisperro macrumors 6502

    chrisperro

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Location:
    canada
    #18
    True,true.
     
  19. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #19
    Maybe people like to to preserve their baseband and unlocking capabilities.
    Incase you want to travel out of the US or sell it unlocked down the road. Just saying.......
     
  20. Kayan thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Location:
    CA
    #20
    That's why I preserve my BB...when I travel out of US.
     
  21. CBR900RR macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Location:
    Middle of Pacific
    #21
    My two previous iphone, a 3g 16g and a 3gs 16g are sold to tmobile user.
     
  22. dhlizard macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
    #22
    Ultrasn0w shouldn't cause any ill effects even on AT&T.
    Your phone is sim activated, so it should be good.
     
  23. thelatinist macrumors 603

    thelatinist

    Joined:
    Aug 15, 2009
    Location:
    Connecticut, USA
    #23
    No reason not to install ultrasn0w no matter what carrier you're on. I run it all the time on my AT&T phone with no ill effects.
     
  24. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #24
    I heard it messes up visual voicemail and MMS with some users also the deamon process always running in the back using up battery to unlock while using it on official carrier is pointless IMO.
    So you think the only way to fix this bug would be by keeping ultrasnow installed?
    And can you install ultrasnow to fix it and then remove it or will it go back to the same 1 bar only after you uninstall?
     
  25. corey407woc macrumors member

    Joined:
    Jul 17, 2010

Share This Page