Force Quit

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by JForestZ34, Jul 12, 2009.

  1. JForestZ34 macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 18, 2007
    #1
    Has anyone noticed that after the 3.0 update you can't force quit an appt on the iphone.. Remember if you hold the home button for so long it would close out whatever app you were in.. It doesn't do that anymore.... Is it just me...???


    James
     
  2. r6girl Administrator/Editor

    r6girl

    Staff Member

    Joined:
    Sep 6, 2003
    Location:
    Massachusetts
    #2
    It's not just you. The force quit method in 3.0 has changed.
     
  3. -aggie- macrumors P6

    -aggie-

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Where bunnies are welcome.
    #3
    Because OS 3.0 changed the "force quit" to not just being the home button.
     
  4. kelpi macrumors regular

    kelpi

    Joined:
    Sep 14, 2008
    #4
    1. With the app open, hold down the power button until the "slide to power off" appears.
    2. Hold the home button until the open app closes.
     
  5. Ninja Dom macrumors 6502

    Ninja Dom

    Joined:
    Feb 12, 2007
    #5
    Force Quit is still there in 3.0. It's done a different way.

    Hold the Sleep/Wake button until the "Slide to Power Off" screen appears.

    Then press and hold the Home button until the application Force Quits.

    Why has it changed??

    Because holding the Home button on an iPhone 3GS activates Voice Control.
     
  6. davyreins macrumors 6502

    Joined:
    Jul 10, 2008
    Location:
    Ann Arbor
    #6
    Ah, I was wondering about that. I don't have a 3G S so I forgot about activating the voice control.
     
  7. tivoboy macrumors 68030

    Joined:
    May 15, 2005
    #7
    different

    There IS some sort of diff though for the force quit.

    before, I would do force quite by holding down the home button in safari, and it would quit. If I opened safari again, it would open a page, usually google.com There really isn't a home page.

    Now, if I force quit, doing the shut down sequence, then hold the home button, it quits but when I open safari again I have like five open windows, ALL of which I had closed previously. It is somehow RESTORING some legacy session with all these open windows.

    I hope this is just a bug and will be fixed in 3.1
     
  8. fuzion11 macrumors 65816

    fuzion11

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Location:
    Hamilton, Ontario
    #8
    completely off topic here.....don't want to take away from your dilemma but.....who the hell do you put a link into a word. I've checked Google, but I don't understand how to.
     
  9. Ivan P macrumors 68030

    Ivan P

    Joined:
    Jan 17, 2008
    Location:
    Home
    #9
  10. fuzion11 macrumors 65816

    fuzion11

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Location:
    Hamilton, Ontario
    #10
    Thanks but can you explain it in grade 2 terms! lol ALA Micheal Scott
     
  11. dZp macrumors 6502a

    dZp

    Joined:
    Mar 29, 2006
    #11
    :D
    Do as shown in the pic below, and then you'll notice that the code in your message box will look like what Ivan P explained above.
     

    Attached Files:

    • mrl.png
      mrl.png
      File size:
      11.7 KB
      Views:
      29
  12. fuzion11 macrumors 65816

    fuzion11

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Location:
    Hamilton, Ontario
    #12
    Well Thank you so much DZP
     
  13. -aggie- macrumors P6

    -aggie-

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Where bunnies are welcome.
    #13
    I think it would be better if we had a tutorial on this. :rolleyes:
     

Share This Page