forced to use fn button

Discussion in 'MacBook Pro' started by Sp3shl K, Feb 7, 2008.

  1. Sp3shl K macrumors newbie

    Joined:
    Oct 3, 2007
    #1
    hey, this is only minor but i find it annoying. normally all you have to do is press the volume or brightness keys and it changes, but recently my macbook has been so that i have to press fn in order to do those things. how did this happen? does anyone know how to make it go back to the old way? i must be pretty stupid or something...:confused:
     
  2. swiftaw macrumors 603

    swiftaw

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Location:
    Omaha, NE, USA
    #2
    There is a setting somewhere that toggles the function keys between hardware functions (volume, brightness, etc) and software functions (expose etc) I just can't remember where it is. Probably System Prefs->Keyboard
     
  3. KingYaba macrumors 68040

    KingYaba

    Joined:
    Aug 7, 2005
    Location:
    Up the irons
    #3
    ^ Yes in System Preferences click keyboard & mouse. Click the Keyboard tab.
     
  4. MurphyM macrumors 6502

    Joined:
    Dec 29, 2007
    #4
    System Preferences, Keyboard and Mouse. See the Function Keys checkbox on the keyboard tab.
     

    Attached Files:

  5. BoyBach macrumors 68040

    BoyBach

    Joined:
    Feb 24, 2006
    Location:
    UK
    #5
    There's a check-box in the Keyboard & Mouse pane in System Preferences.

    :)



    EDIT: Beaten to it!
     

    Attached Files:

  6. Sp3shl K thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 3, 2007
    #6
    got it! thanks to everyone who responded! i was looking in the keyboard shortcuts tab, not the keyboard tab:p. my mistake.
     

Share This Page