Front Row can't find iTunes library

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by penyuan, Jul 23, 2007.

  1. penyuan macrumors newbie

    Joined:
    Jul 23, 2007
    #1
    Hello,
    I apologize in advance if the problems below have been addressed in the past (in that case, can you point me to where the solutions are?), which are:
    1. Whenever I try to play music and videos through Front Row, it says, direct quote: "there are no items in your iTunes library", when in fact I have 5000+ songs, dozens of TV shows and movies, all of which work fine in iTunes.
    I made sure a) all media files are CHECKED (Selected) in my library, b) the Consolidate Library function has always been ON, c) iTunes is open and d) my iTunes library is in the default location, i.e. user/Music/iTunes/iTunes Music.
    2. Photos appear correctly in Front Row and DVDs play, I just can't see my videos and music.
    3. One interesting thing: the Album Art screen saver also says that "Your iTunes library does not contain any songs with artwork", while most of my iTunes music HAVE album art embedded and they display correctly in iTunes.
    I even tried re-installing OS X, but it still does not work!
    I would appreciate any help on this matter!
    Thank you very much!

    P.S. Here is the computer I am using:
    17-inch 2.0 gHz Intel Core 2 Duo Mac OS X (10.4.10) iMac from October, 2006 with iTunes 7.3.1 installed and working. I have had this problem since (I think) iTunes 6.
     
  2. simon.canil macrumors newbie

    Joined:
    Nov 13, 2007
    #2
    Me too

    Hey have the same problemo and there is nothing on this topic anywhere... where you able to find an answer?
     
  3. mahakaya macrumors newbie

    Joined:
    Jan 24, 2008
    #3
    Ok, strange but this worked for me

    Hi, I don't know if either of you have found a fix for your problem yet, but I was having the same one and stumbled upon this solution.

    I went to my Macintosh HD icon in the finder, then to Library, then to Updates, then to Packages, inside was a Front Row update called "FrontRowUpdate2.1.2.pkg" I clicked on that, prompting the computer to install it, and presto! It worked.

    I clicked play on my remote and Front Row came up showing music!

    Hope this helps good luck
     
  4. duyvan82 macrumors member

    Joined:
    Oct 25, 2007
    Location:
    Sydney, Australia
    #4
    for those of you who are having problems with iTunes artwork screensaver, here is a solution that worked for me. Just go to Macintosh HD/Library/Updates/iTunes/Packages and install iTunesAccess.pkg
     
  5. Morod macrumors 68000

    Morod

    Joined:
    Jan 1, 2008
    Location:
    On The Nickel, over there....
    #5
    No luck here, sorry to report. I went to MHD>Library>Updates, and all I found there was index.plist, no Packages.

    So I'll keep trying. What I'm hoping to accomplish is the ability to play iTunes while watching the Photos in Front Row.
    Morod
     
  6. Thatoneguy2 macrumors member

    Joined:
    Dec 12, 2007
    #6
    That worked great for me, thanks!!
     
  7. Corourke macrumors newbie

    Joined:
    Sep 16, 2005
    #7
    I'm running Leopard Server (yeah it's legit, got it through work) and the 2.1.2 upgrade is not compatible with the version of front row that comes with Server.
    I'm doing the external thing due to tiny drive on my macmini.
    I've tried the alias solution and it also doesn't work. Anyone know anything about the plists to get front row "hip" to my external itunes drive?
     
  8. appleguru1 macrumors 6502

    Joined:
    Mar 13, 2003
    #8
    FWIW, FrontRow 2.1.2 works fine with leopard server (10.5.2)... it just wont install. To install it, use Pacifist ( http://charlessoft.com/ )

    Download the package ( http://supportdownload.apple.com/do...1-4397.20080227.gOg5S/FrontRowUpdate2.1.2.dmg ) and mount it. Fire up pacifist and open the package. Click on "Install".

    Make sure "Use Administrator Privileges" is checked and click "Install". When asked to skip, replace, or "Upgrade" folders, choose upgrade. For files, choose replace.

    When its done, reboot and you'll be all set to go :)

    If you want to backup your original files before upgrading, copy your:
    /System/Library/CoreServices/Front Row.app
    /System/Library/PrivateFrameworks/BackRow.framework
    /System/Library/LaunchAgents/com.apple.RemoteUI.plist
     
  9. appleguru1 macrumors 6502

    Joined:
    Mar 13, 2003
    #9
  10. Snoop1990 macrumors newbie

    Joined:
    Nov 25, 2007
    #10
    Thank you, this is exactly what I was looking for. (A friend of me has the same problem) ! Regrades Snoop1990
     
  11. Draconus macrumors newbie

    Joined:
    May 10, 2008
    #11
    You stumbled well my friend !!! This solution solved the same issue on my new iMac. It was driving me up the wall.

    :D

    Cheers
    Mal
    Oz
     
  12. applelady macrumors newbie

    Joined:
    Feb 21, 2008
    #12
    Sincere thanks

    Thanks Guru

    I am doing a demo tomorrow to an important client. This saved me from having to rebuild my machine to Mac OS X client

    Why the bloody hell don't Apple update things like this??? It's crazy

    Sue
     
  13. Jonesjr2008 macrumors newbie

    Joined:
    Oct 5, 2008
    #13
    This Is How You Fix It

    UPDATE FRONT ROW WITH VERSION 2.1 +

    It works perfectly for me

    (but i don't get the graphic where the desktop slides back into the screen and front row moves forward, maybe becasue i don't have the remote working... what happens when i press control+esc the screen fades to back and front row appears with no spectacular animation as i see in the adds...i'm gonna get a new remote)
     
  14. cafeine macrumors newbie

    Joined:
    Feb 17, 2009
    #14
    thank you appleguru!....I installed the front row package you posted and it magically worked after 1 year of trying!!!!!....you rock!:D
     
  15. lollipopcreativ macrumors newbie

    Joined:
    Mar 18, 2009
    #15
    Update not working

    I just tried to install the package as mentioned and when I did it wouldn't let me install, saying, 'You cannot install Front Row Update on this volume. This software update is not required'. I am using a 20" Intel, purchased only 4 days ago. When I first turned it on, front row worked and now for some reason I am getting this same problem with it not picking up my Itunes files. Anyone have any solutions?

    Thanks
     
  16. drewja81 macrumors newbie

    Joined:
    Mar 30, 2009
    #16
    Didn't work!!

    Well i tried the way with the 2 programs. Didn't work. Then I tried appleguru's pkg and that didn't work. went through everything and it appeared to instal so I rebooted and still says can't find any music and to import from iTunes. Please help. Thanks'
     
  17. Macwizz macrumors newbie

    Macwizz

    Joined:
    Sep 15, 2009
    #17
    I tried this but when i went into updates there was nothing in there????? Anyone one know why that might be????:confused:
     
  18. msivey888 macrumors newbie

    Joined:
    Aug 7, 2011
    #18
    Downgrading Itunes 10.4 to 10.3

    I'm running the new lion os and I need to downgrade my iTunes to 10.3 from 10.4. I think this will help my front row to start working properly again. it was working great for my concerts till i did the iTunes update earlier this week. Please help. p.s i never set up my Time MAchine. I know I know. dumb
     

Share This Page