FW audio-related kernel errors

Discussion in 'macOS' started by QF1A, Jun 19, 2007.

  1. QF1A macrumors newbie

    Joined:
    Jun 17, 2007
    #1
    Hello all. I have a new SR 2.2GHz MBP and I'm happy with it except for one annoying problem. I have a Behringer FCA202 firewire audio interface that works fine with my PB G4 but is not recognized as an audio device by my MBP. Strangely, it shows up in System Profiler under Firewire, and an external drive daisychained to the FCA202 mounts just fine. But the FCA202 is not available as an audio device, even though it is supposed to use coreaudio drivers.

    From what I can see in Console, each time I try to connect the FCA202 several kernel extensions spit out errors:

    Jun 17 13:21:30 localhost kernel[0]: AM824NuDCLWrite[0x4541000]::Start error: cant create local isoch port dataSize =48 numChannels=2
    Jun 17 13:21:30 localhost kernel[0]: AppleFWAudioDevice::initHardware error StartAllStreams
    Jun 17 13:21:30 localhost kernel[0]: AppleFWAudioDevice[0x23d87000]::initHardware() Bailing!!! something wrong in initHardware calling cleanUpResources() status=e00002bd
    Jun 17 13:21:30 localhost kernel[0]: AppleRemoteAudioDevice[0x23d87000]::initHardware(0x43ccc80) failed

    Any ideas? Behringer support claims to have never heard of this problem and have not offered any solution other than "It's supposed to work."

    Thanks!
     
  2. Trord macrumors newbie

    Joined:
    Jun 20, 2007
    #2
    I just got the same problem after upgrading to 10.4.10 on a 1.66GHz Mini with the same Behringer FCA202.
     
  3. peat macrumors newbie

    Joined:
    Jun 20, 2007
    #3
    I have the same problem with the same Behringer after upgrading to 10.4.10 on a 1.83Ghz CD.
     
  4. rswelling macrumors newbie

    Joined:
    Jul 22, 2002
    #4
    yup it's trashed

    the latest update has trashed it...i use it on a macbook, and it has worked great until today, installed the update, and now it is no longer showing up as an audio device...thnx apple i have a gig next week.
     
  5. djangomusic macrumors newbie

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Location:
    North Lincs, England
    #5
    Same for me with my iMac 20inch and the FCA202 - got an album to finish this weekend.....
     
  6. egilDOTnet macrumors newbie

    Joined:
    Jun 22, 2007
    #6
    Me too, same FCA202 card, and using a MBP 15".
     
  7. djangomusic macrumors newbie

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Location:
    North Lincs, England
    #7
  8. burne macrumors 6502

    burne

    Joined:
    Jul 4, 2007
    Location:
    Haarlem, the Netherlands
    #8
  9. darklock macrumors newbie

    Joined:
    Jul 9, 2010
    #9
    I've never been able to make my fca202 work with 10.6.3 , i have seen in apple support that you were actually running 10.6.3 and after you updated to 10.6.4, it stopped working, then you reverted to 10.6.3. How in the first place did you succeed in making it work under 10.6.3 ?
     
  10. ctrlzjones macrumors newbie

    Joined:
    Mar 30, 2012
    #10
    I want to now that too ...
     

Share This Page