G3 with 2 GB RAM

Discussion in 'PowerPC Macs' started by Macintosh¯Lover, Feb 4, 2009.

  1. Macintosh¯Lover macrumors member

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Location:
    Seattle
    #1
    There are PC133 512mb Chips will they work? Thanks
     
  2. r.j.s Moderator emeritus

    r.j.s

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Texas
    #2
    I think the G3 can only handle 1GB, but I might be mistaken.
     
  3. TrapOx macrumors 6502

    Joined:
    Dec 4, 2008
    Location:
    Denver
    #3
    Blue & White G3s will only take 1GB of ram (4x128).
     
  4. OrangeSVTguy macrumors 601

    OrangeSVTguy

    Joined:
    Sep 16, 2007
    Location:
    Northeastern Ohio
    #4
    Yeah I'm almost 100% positive it will only take 256mb x4 so 1gb is the max it can accept.
     
  5. TrapOx macrumors 6502

    Joined:
    Dec 4, 2008
    Location:
    Denver
    #5
    You're right. 4x128mb (512mb) is Apple's "official" maximum.
     
  6. disconap macrumors 68000

    disconap

    Joined:
    Oct 29, 2005
    Location:
    Portland, OR
    #6
    The G3 b/w won't recognize a 512mb stick, each individual RAM slot can only recognize 256mb and below. Also, some machines have trouble with downspeeding, so not every machine can use PC133 (though most can; in the 7 I've owned only 1 wouldn't take PC133). If you want to be 100% safe, PC100 is the better choice.
     

Share This Page