G4 Cube not booting up ! Help plz

Discussion in 'PowerPC Macs' started by applecube1993, Nov 24, 2007.

  1. applecube1993 macrumors member

    applecube1993

    Joined:
    Nov 21, 2007
    Location:
    Ontario Canada
    #1
    I have this Cube , When I boot it up it dosent work and shows me a couple of lines of letters and thats all , Oh and its says , Panic

    So I dont know , but if anyone can help it would be Great !

    Thanx !
     
  2. IJ Reilly macrumors P6

    IJ Reilly

    Joined:
    Jul 16, 2002
    Location:
    Palookaville
    #2
    You really do need to give us a more detailed description of the problem if you want help with solving it.
     
  3. 2FAST4U macrumors newbie

    Joined:
    Nov 15, 2007
    Location:
    Leopard on my PC
    #3
    Go buy leopard and format your hard drive and install Leopard!!! :D
     
  4. KevinPlusPlus macrumors member

    Joined:
    Sep 16, 2007
    Location:
    USA
    #4
    Other than Leopard won't run on a Cube without hacks... :p (Unless it's been upgraded, of course, which the OP did not mention, and it does say 450 MHz in the OP's sig.)
     
  5. applecube1993 thread starter macrumors member

    applecube1993

    Joined:
    Nov 21, 2007
    Location:
    Ontario Canada
    #5
    OK well its cause each time I start up my computer , it goes on the grey screen with the little computer and after abit instead of going on the destop it stay's there but rights things like:

    Unresovled Kernel ( cpu 0) then lots of letters ... , Then: generating stack backtrace to panic ... Lots of letters and numbers ... Then at the end it says : Panic we are hanging here .


    So ya thats the stuff it says ... :confused:

    Thanx for your effort guys :confused:
     
  6. applecube1993 thread starter macrumors member

    applecube1993

    Joined:
    Nov 21, 2007
    Location:
    Ontario Canada
    #7
    OK now I kinda know about it :) , but how can I solve it . ??:confused:
     
  7. IJ Reilly macrumors P6

    IJ Reilly

    Joined:
    Jul 16, 2002
    Location:
    Palookaville
    #8
    The most common cause of a kernel panic is a hardware failure of some kind, and of those the most common hardware failure is bad RAM. Just to be certain that it's not being caused by a peripheral issue, if you have anything connected to the Cube, start by disconnecting it.
     
  8. Blogger macrumors 6502

    Joined:
    Jul 18, 2002
    Location:
    Local
    #9
    You might also try booting up in Safe mode by starting the computer up while keeping the Shift key down.
     
  9. applecube1993 thread starter macrumors member

    applecube1993

    Joined:
    Nov 21, 2007
    Location:
    Ontario Canada
    #10
    well ive tryed taking out some of the ram and seeing witch one would be bad... and ive tryed the safe mode thing , and well now its just that it stays on the grey screen with the little computer, but it dosent dsay panic or whatever ... :confused:
     
  10. IJ Reilly macrumors P6

    IJ Reilly

    Joined:
    Jul 16, 2002
    Location:
    Palookaville
    #11
    Do you have a system install or restore CD or DVD? If you do, try starting up on that. If you still get the gray screen, you might want to disconnect the internal hard drive, assuming you know how.
     
  11. Blogger macrumors 6502

    Joined:
    Jul 18, 2002
    Location:
    Local
    #12
    That's a good idea. Disconnecting the hard drive and then booting from the CD would rule out (or in) hard drive failure.
     
  12. applecube1993 thread starter macrumors member

    applecube1993

    Joined:
    Nov 21, 2007
    Location:
    Ontario Canada
    #13
    Umm ok .... so If the cd restor dosent work , then I should disconect the hardrive ? Well how do I do that .. ?
     
  13. IJ Reilly macrumors P6

    IJ Reilly

    Joined:
    Jul 16, 2002
    Location:
    Palookaville
    #14
    Please, clarify. Have you attempted to restart on the CD? What happens -- specifically?

    Do you know anything about disassembling the Cube? If not, then you should Google this topic -- it's hard to explain without pictures.
     
  14. applecube1993 thread starter macrumors member

    applecube1993

    Joined:
    Nov 21, 2007
    Location:
    Ontario Canada
    #15
    Alright well I have tried to reisntall the cd ( G4 cube software reinstall) and well It says that There isint any destanation , but when I go to chose one It dosent let me ... So ya :confused::confused: Well im not too Pro with disabeling the cube . But I do know some of it .
     
  15. IJ Reilly macrumors P6

    IJ Reilly

    Joined:
    Jul 16, 2002
    Location:
    Palookaville
    #16
    So it starts up on the restore CD? If so, run Disk Utility from the installer menu.
     
  16. applecube1993 thread starter macrumors member

    applecube1993

    Joined:
    Nov 21, 2007
    Location:
    Ontario Canada
  17. applecube1993 thread starter macrumors member

    applecube1993

    Joined:
    Nov 21, 2007
    Location:
    Ontario Canada
  18. applecube1993 thread starter macrumors member

    applecube1993

    Joined:
    Nov 21, 2007
    Location:
    Ontario Canada
    #19
    Sry about that

    So ya well I got it I think , cause I made a drive , and now im reinstalling the software .. Thanx for all your Help !! really apreciated :)
     
  19. toru173 macrumors regular

    Joined:
    Apr 5, 2007
    #20
    Send it to me! I'll be sure to keep... er... "fix" it!
     

Share This Page