Gaming PC giving a VRAM errror in one game

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by eclipse01, Feb 10, 2015.

  1. eclipse01 macrumors 68020

    eclipse01

    Joined:
    May 16, 2011
    Location:
    Eau Claire, WI
    #1
    would anyone in here know why a brand new gaming PC would be giving me an error (in the game Evolve if that helps). error/specs below.

    "Sub-optimal performance detected"
    "your graphics card don't have enough VRAM to run at a resolution 1920X1080"

    then it switches to very low settings (in windowed mode)

    Win 8
    I7 processor
    SSD 320
    Nvidia GTX 760

    any ideas would be great
     
  2. Gjwilly macrumors 68030

    Joined:
    May 1, 2011
    Location:
    SF Bay Area
  3. eclipse01 thread starter macrumors 68020

    eclipse01

    Joined:
    May 16, 2011
    Location:
    Eau Claire, WI
    #3
    VRAM is built into the card? Is it not...
     
  4. Gjwilly macrumors 68030

    Joined:
    May 1, 2011
    Location:
    SF Bay Area
    #4
  5. eclipse01 thread starter macrumors 68020

    eclipse01

    Joined:
    May 16, 2011
    Location:
    Eau Claire, WI
    #5
  6. librarian macrumors regular

    Joined:
    Sep 24, 2011
    #6
    I believe you need at least 2 GB of video memory to run this game in full HD resolution with high settings. When I played the alpha it was using about 3.7GB of vram with maxed settings on my gtx880m @ 1440p.
     

Share This Page