General eMac stuff

Discussion in 'PowerPC Macs' started by ppcg4mac, Mar 13, 2012.

  1. ppcg4mac macrumors 6502

    ppcg4mac

    Joined:
    Feb 13, 2012
    Location:
    Northwest Kansas
    #1
    I decided that i was creating way to many threads, so ill just keep using this one.

    #1 Does anyone know any good utilities (i have onyx and mactracker) for maintaining my old (keeping it till the drive dies) OS? Any classic ones would help too (9.2.2)
     
  2. simsaladimbamba

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Location:
    located
    #2
  3. cocacolakid macrumors 65816

    cocacolakid

    Joined:
    Dec 18, 2010
    Location:
    Chicago
  4. ppcg4mac thread starter macrumors 6502

    ppcg4mac

    Joined:
    Feb 13, 2012
    Location:
    Northwest Kansas
    #4
    I have 4 of these

    800MHz 128MB RAM 40GB HDD CD-ROM 10.2.8 and OS 9.2.2

    I have placed a 512 RAM into my one, and the 3 others stay the same.

    one has a bad screen, ive taken it apart.

    i got them all for $40, STEAL!
     
  5. ppcg4mac thread starter macrumors 6502

    ppcg4mac

    Joined:
    Feb 13, 2012
    Location:
    Northwest Kansas
    #5
    Emac+G4+Ethernet Cable=problem

    i cant seem to get any of my eMacs running 10.2.8 to connect to my G4 running 10.4.11. it has done it before, but now i can only connect TO the emac from the G4, not the way i want. i have used 3 cables, and cannot find the solution. I need to transfer some stuff to the emacs before i sell them.
     
  6. ppcg4mac thread starter macrumors 6502

    ppcg4mac

    Joined:
    Feb 13, 2012
    Location:
    Northwest Kansas
    #6
    New Issues

    iHave recently taken 2 of the working ones apart, i have discovered that the one i made my primary machine was freezing all the time, why would this be, ad how could it be alleviated/ fixed. The problem mostly ocured when i was grobbing a file off my classic desktop or opening a classic app. The classic part of my mac is pristene. in single user mode i have fsck'ed the hd about 3 times, repaired and verified with disk utility from root user, and have put it in my G4 and ran Techtool on it.
     

Share This Page