Genius Mixes for iPhone with 3.1 bugged?

Discussion in 'iPhone' started by Khryz, Sep 10, 2009.

  1. Khryz macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 7, 2007
    #1
    I tried playing with the Genius Mixes feature today and it seems very bugged. It lags a lot, will crash my iPod and send me back to the home screen, and just doesn't seem very smooth.

    I will try it more later to see if it wears off or if it was just a specific issue at the time, but just curious if anyone else experienced this yet?

    On iTunes 9 it is very smooth and nice for me.
     
  2. ozzyman500 macrumors 65816

    Joined:
    Feb 4, 2009
    #2
    For the iPod or App Store?

    Works fine for me with the iPod/haven't tried on the App Store yet.
     
  3. Pared macrumors 65816

    Joined:
    Oct 19, 2007
    #3
    Yes, I experienced the exact same thing this morning.

    It has only happened once. When going from 1 mix to another, I got a Now playing Unknown Unknown Unknown message and it was track 1 of 0.

    Hasn't happened since. No idea what happened.
     
  4. vtmikevt macrumors regular

    Joined:
    Oct 11, 2007
    #4
    I had the same problem repeatedly this morning. Just tried again and it works. Strange.
     
  5. irfan22 macrumors regular

    Joined:
    Sep 10, 2009
    #5
    its a really cool feature but it has crashed on me too. Also there only seems to be 9 genius mixes on my iphone rather than the 12 on itunes 9.
     
  6. Pared macrumors 65816

    Joined:
    Oct 19, 2007
    #6
    Is this a space issue? Do you have a bigger library than capacity on your iPhone?
     
  7. aawil macrumors 6502a

    aawil

    Joined:
    May 18, 2008
    #7
    I just wish I could get it to come up on the iphone.
     
  8. dandaman2 macrumors regular

    Joined:
    Aug 18, 2008
    #8
    yeah, same. I immediately fell in love with it on the mac. is it available for iphone?
     
  9. mackmgg macrumors 65816

    mackmgg

    Joined:
    Nov 2, 2007
    #9
    Once you refresh Genius and it appears on iTunes, just sync your phone if its is on 3.1 and it will show up
     
  10. dandaman2 macrumors regular

    Joined:
    Aug 18, 2008
  11. stephendoc1984 macrumors member

    Joined:
    Nov 6, 2008
    #11
    It'll be in ipod and 'More'???
     
  12. Khryz thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 7, 2007
    #12
    I tried it more this afternoon and everything seemed to be fine. That is weird (like the poster above me stated). Maybe it just needed to get broken in?

    Anyway, you access it by going to More and it's the selection in the middle. It's a pretty cool feature though.

    And yeah I have 11.30 GB of music on my 16 GB iPhone 3G so maybe a bigger library makes things a bit difficult for it at first.
     
  13. steinbch macrumors newbie

    Joined:
    Jul 9, 2008
    #13
    Does your COMPUTER have 11.30 GB of music too, or does it have more? I can't for the life of me get it to work on my 16GB iPhone with my itunes computer library that has roughly 50GB of music.
     
  14. Khryz thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 7, 2007
    #14
    My Mac has 11.70. So just a little more. But wow, yours is a huge difference .. I wonder if thats the problem?
     
  15. FamiliaPhoto macrumors 6502a

    FamiliaPhoto

    Joined:
    Jul 24, 2009
    Location:
    Chicago, IL
    #15
    This is a great feature. I had to turn off Genius in iTunes and reactivate to get it on the iPhone, but now it works just fine.
     
  16. Pared macrumors 65816

    Joined:
    Oct 19, 2007
    #16
    That's exactly what you need to do.

    There's a new agreement you must agree to before you will see the genius mixes. Do this, then sync the mixes on your device. Simple enough.
     
  17. phi7588 macrumors member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    #17
    how come i couldnt make this to work on my iphone? I've turned it off and turned it on again then update genius but nothing happens. I am manually managing my music on my phone, is this the culprit why it is not working?
     
  18. Pared macrumors 65816

    Joined:
    Oct 19, 2007
    #18
    This thing is ridiculously bugged.

    I have the thing showing a cover art compilation for the wrong albums in some of my mixes.

    My iPod app just randomly quit as well.

    Trying to do other things while playing a genius song causes the music to skip.

    Nice... it's cool and all that Apple wants to add features like this, but it's obvious the 3G can't handle them appropriately.
     
  19. tadad1 macrumors 6502a

    tadad1

    Joined:
    Oct 20, 2008
    #19
    Won't work with manual management, once I set it up to "Sync Selected Playlists, Artists and Genre it worked fine.
     
  20. Warbrain macrumors 603

    Warbrain

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Location:
    Chicago, IL
    #20
    It's extremely buggy on my iPhone. It's slow, it's unresponsive...
     
  21. Khryz thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 7, 2007
    #21
    This happened to me as well yesterday .. I was listening to a Rock Mix and another cover art compilation was showing up behind it for another Mix.

    It's definitely buggy.

    And also, is it just me or do they play the same songs? Or does it just take songs from the same general artists in that Mix and mix them up? I feel like they just play the same songs over which makes me think once I listen to all 12 of them a few time they'd be worthless?
     
  22. Cask Guest

    Joined:
    Jul 14, 2008
    #22
    Yes, very bugged, now the cover art for the genius mixes are showing for me as covers for other albums. iPhone 3GS sometimes freezes when playing the mixes or even the normal genius, which never caused a problem before on the 3GS or the 3G I used to have. Sometimes the mixes are there, sometimes they disappear. Really bugged feature.
     
  23. Warbrain macrumors 603

    Warbrain

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Location:
    Chicago, IL
    #23
    It's horribly buggy. I'm thinking that I'm not going to include the genius mixes on my iPhone until it's resolved.
     
  24. intrepid00 macrumors 6502

    Joined:
    Sep 28, 2008
    #24
    I must be missing something. I have two mixes on iTunes but only one showing on iPhone. I synced them both.
     
  25. jeb1 macrumors member

    Joined:
    Jul 6, 2009
    #25
    THe genius mixes are very buggy on my iPhone.. Keeps quiting and freezing. On my mac the mixes seem to have a lot more songs in them, I think it takes about 30 or so songs from each mix when you transfer it onto your phone. I'm not sure if mixes are using the genre information though or if they have programmed songs to select because sometimes they have a random song in them that doesn't suite the genre. Nice feature though.
     

Share This Page