getting 1600 error when restoring...need help!

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by psywzrd, May 1, 2011.

  1. psywzrd macrumors 68030

    Joined:
    Feb 6, 2008
    #1
    I am using pwnage tool to upgrade my jailbroken iphone 4 from 4.3.1 to 4.3.2 and when I try to restore to the custom ipsw I created with pwnage I'm getting the 1600 error message. I'm in dfu mode so I'm not sure what the problem could be. Any ideas?
     
  2. Dannymonky macrumors member

    Dannymonky

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Location:
    Rats Mouth, Fl
    #2
    Are you running tiny umbrella? If so go to advanced tab and uncheck set host to cydia. Then try again.
     
  3. psywzrd thread starter macrumors 68030

    Joined:
    Feb 6, 2008
    #3
    I don't have TinyUmbrella running. Do I need to? I've never needed to have it running in the past when I did this.
     
  4. Dannymonky macrumors member

    Dannymonky

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Location:
    Rats Mouth, Fl
    #4
    What did you use to get to 4.3.1? Pwnage tool?
     
  5. psywzrd thread starter macrumors 68030

    Joined:
    Feb 6, 2008
    #5
    Redsn0w but my baseband was preserved because of TinyUmbrella. I've never encountered a problem like this with pwnage before, although I guess this isn't really a problem with pwnage since all I'm doing is an alt/option + restore via itunes.
     
  6. Dannymonky macrumors member

    Dannymonky

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Location:
    Rats Mouth, Fl
    #6
    I had the same issues upgrading. Banged my head against the wall for hours....

    try this but using the latest version of redsnow----

    http://jaxov.com/2011/03/how-to-use...ative-in-mac-to-put-iphone-in-pwned-dfu-mode/

    just get it in pwned dfu mode and use the custom fw made by pwnagetool to update thru itunes. I got more possible options if this doesnt work. You on a mac or pc?

    You still might have to open tiny umbrella and UNCHECK box that says set host to cydia.
     
  7. psywzrd thread starter macrumors 68030

    Joined:
    Feb 6, 2008
    #7
    I'm on a Mac and I did open tiny umbrella and unchecked that box - it still didn't work.

    Putting it into dfu mode via redsn0w seems like it might have worked though since I've now gotten past the point where I was getting the 1600 error before. Thank you!

    Why was that necessary though? It should have a been a straightforward jb, no? Why am getting an error message all of a sudden?
     
  8. Dannymonky macrumors member

    Dannymonky

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Location:
    Rats Mouth, Fl
    #8

    Im not sure why it worked or why its needed. Just wish there was better info out there at the time. redsnow saved me. I wasted and easy 4+ hrs before finding info...

    I now have a JB folder w/ multiple versions of pwnage tool, reds0w, greenposi0n, and most ipsws' for a few different devices. makes life easier. good luck!
     
  9. psywzrd thread starter macrumors 68030

    Joined:
    Feb 6, 2008
    #9
    Well whatever it was I really appreciate your help Thank you very much!
     
  10. Dannymonky macrumors member

    Dannymonky

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Location:
    Rats Mouth, Fl
    #10
    Glad I could help.
     
  11. bmwhd macrumors 6502a

    bmwhd

    Joined:
    May 22, 2008
    #11
    I was never able to resolve this same issue. Had to give up on saving BB and upgraded to 4.3.2 stock and then used redsn0w. Never could get past 1600 and I tried all the above.
     
  12. mac mac mac macrumors regular

    Joined:
    Oct 8, 2008
    Location:
    Bellevue, WA
    #12
    Thank you Dannymonky. I was also getting 1600 and 1601 errors when restoring from 4.2.1. to 4.3.2 on a Mac. I was just about to give up, and restore it via iTunes without saving baseband 1.5.9 Now everything is working great. Thanks again!
     
  13. E3BK macrumors 68020

    E3BK

    Joined:
    Mar 15, 2008
    Location:
    NYC
    #13
    Hi. I seem to be having the same issue right now so I'm going to try this but want to make sure I'm doing this right. I have an iP4 on 1.59.00 trying to update from 4.2.1 to 4.3.3

    I use redsn0w to ONLY enter DFU mode using the stock IPSW. Then once in DFU, I launch TinyUmbrella and start the TSS Server (unchecked the Cydia option). Launch iTunes and option+click to the custom IPSW I made in Ultrasn0w.

    Is that right?
     
  14. Dannymonky macrumors member

    Dannymonky

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Location:
    Rats Mouth, Fl
    #14
    Yup only use redsnow to enter pwned DFU mode. Then use iTunes to load ipsw made by pwnage tool by holding option restore. U said ultrasnow but I think u meant pwnage tool. And yes tiny umbrella has to be running w/TSS server running. I have not tried this yet w/ 4.3.3. But it should work the same.
     
  15. MaxBurn macrumors 65816

    MaxBurn

    Joined:
    Nov 25, 2010
    #15
    Actually i think tinyumbrella is the problem, you are redirecting requests to it but it doesnt yet handle 4.3.3. I think you should turn off tinyumbrella and clear your hosts file to properly request the current 4.3.3 from apple.
     
  16. E3BK macrumors 68020

    E3BK

    Joined:
    Mar 15, 2008
    Location:
    NYC
    #16
    Yes, meant pwnage tool. Ultras0w is after all this gets done. haha. OK. I'm going to give it another try later tonight.
     

Share This Page