Getting an iPhone

Discussion in 'iPhone' started by ThugZilla, Jan 12, 2009.

  1. ThugZilla macrumors regular

    Joined:
    Nov 27, 2008
    #1
    I'm planning to get an iPhone 3G this weekend. I'm on a Tmobile contract for another year, so I plan to buy it, and cancel my contract in a month. Im waiting for my BestBuy reward zone certificates to arrive, and I'm going to get it at bestbuy. I have a few questions though.

    1. Can I activate my iPhone at home, so I don't have to pay the $30 activation?

    2. Can I just get the $70 contract, or am I required to buy a data plan with it?

    3. I have an iPod touch, can I put all my apps on the iPhone, or am I going to have to buy them again?
     
  2. Tallest Skil macrumors P6

    Tallest Skil

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #2
    You must have a data plan. You can transfer apps.
     
  3. ThugZilla thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 27, 2008
    #3
    I don't plan to use the AT&T contract, if I jailbreak, and unlock it the first day I get it, am I still required to get a data plan when buying it?
     
  4. Dmac77 macrumors 68020

    Dmac77

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Location:
    Michigan
    #4
    1. You can't activate at home.

    2. The monthly bill is $70 with the data plan

    3. Yes, you can transfer your apps

    4. The iPhone 3G is not compatable with T-Mobile's 3G network (you'll have to use EDGE for Data)

    5. I don't think you can use a coupon on the iPhone.

    Don
     
  5. Tallest Skil macrumors P6

    Tallest Skil

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #5
    Yes. It cannot be removed.
     
  6. mpshay macrumors 6502

    Joined:
    May 19, 2008
  7. ThugZilla thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 27, 2008
    #7
    Can you tell me how you did it? Did you have to pay $36?
     
  8. Theaser macrumors 6502

    Theaser

    Joined:
    Dec 30, 2008
    #8
    Wow, is ATT that powerful? I requested a voice plan only 30 bucks/month without data with Fido - Canada for the iPhone and they gave me that. Blocked the data to prevent high data fees and using Wi-Fi.
     
  9. Tallest Skil macrumors P6

    Tallest Skil

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #9
    Yes, they are. You must have the data plan when you get a standard iPhone account. If you use an iPhone on their network without using an iPhone plan (like, if you already had a voice-only account cheaper), they will add the $30 a month for data when they see you are using an iPhone. You will be forced to pay it.
     

Share This Page