GoPhone data add-on work on iPhone?

Discussion in 'iPhone' started by anjinha, Dec 19, 2009.

  1. anjinha macrumors 604

    anjinha

    Joined:
    Oct 21, 2006
    Location:
    San Francisco, CA
    #1
    I'm going to the U.S. in a couple of weeks and wanted to get a pre-paid sim card to use on my iPhone (it's unlocked) for the time that I'm there. The only problem is data. T-Mobile apparently doesn't offer data on pre-paid other than the Sidekick plan (that doesn't work on the iPhone anymore) so my only option is AT&T.

    I looked around and on AT&T's website there's a data add on for the GoPhone, $19.99 for 100MB. I've heard conflicting reports about this working on the iPhone. Does anyone know for sure? Is anybody using it?

    [​IMG]
     
  2. SpaceKitty macrumors 68040

    SpaceKitty

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Location:
    Fort Collins Colorado
    #2
    Yes it works. You just have to load a carrier file to the iPhone that contains the correct APN for AT&T. Firmware 3.0+ disables data on non official iPhone accounts so the carrier file is needed to enable it once again.
     
  3. anjinha thread starter macrumors 604

    anjinha

    Joined:
    Oct 21, 2006
    Location:
    San Francisco, CA
    #3
    Thanks. :) Can I just get a SIM card in an AT&T store? How much do they cost?
     
  4. SpaceKitty macrumors 68040

    SpaceKitty

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Location:
    Fort Collins Colorado
    #4
    I've been able to get them free in the AT&T store by telling them that I needed a sim so I could activate an original iPhone.

    I have an old GoPhone that I use to activate a GoPhone account and then place my sim in my iPhone. It works great, 3G and all.
     
  5. anjinha thread starter macrumors 604

    anjinha

    Joined:
    Oct 21, 2006
    Location:
    San Francisco, CA
    #5
    Ok cool. I'm going to the U.S. in about a week and I was worried that there didn't seem to be any way to use data on my iPhone without getting in a contract.
     
  6. quicknight macrumors newbie

    Joined:
    Dec 20, 2009
    #6
    Thanks!

    SpaceKitty,

    I appreciate the info. Might you also reveal how to locate the AT&T carrier file for the APN or should I just google.

    Happy Holidays,

    Quicknight
     
  7. anjinha thread starter macrumors 604

    anjinha

    Joined:
    Oct 21, 2006
    Location:
    San Francisco, CA
    #7
    I found out how to do it. :)
     
  8. ukcolinr macrumors regular

    Joined:
    May 12, 2009
    Location:
    UK
    #8
    Hey,

    Just thought I'd add that I didn't need to even mention an iPhone when I went in to get an AT&T GoPhone SIM. I just went into a corporate store, told them I wanted a GoPhone SIM, told them how much I wanted to put on, and walked out the store with my SIM, no questions asked at all!

    I wish T-Mobile did PAYG Data Bundle as AT&T Rates are so much higher than T-Mobile.

    Colin
     
  9. quicknight macrumors newbie

    Joined:
    Dec 20, 2009
    #9
    I will take that as a "no." (;

    Anyone else?
     
  10. anjinha thread starter macrumors 604

    anjinha

    Joined:
    Oct 21, 2006
    Location:
    San Francisco, CA
    #10
  11. SpaceKitty macrumors 68040

    SpaceKitty

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Location:
    Fort Collins Colorado
    #11
    www.unlockit.co.nz/

    Adds a profile to your phone. Can also add a fake APN to disable data.
     

Share This Page