Got Ram For G4 imac need help

Discussion in 'PowerPC Macs' started by krypticos, Dec 12, 2008.

  1. krypticos macrumors regular

    Joined:
    Nov 9, 2007
    #1
    i just got some ram off of ebay and i put it in my iMac and sadly it didnt work and i was wondering if i got the wrong ram or if this maybe doa. thank you for your help below is the ram specs.
    Type
    : SD RAM
    Capacity : 512MB DIMM
    Speed
    : PC 133 133FSB
    Density : HIGH DENSITY
    Pins : 168Pin
    ECC/Registered : No/No
    Volt
    : 3.3V
    CAS Latency : CL3
     
  2. czachorski macrumors 6502a

    czachorski

    Joined:
    Sep 24, 2007
    #2
    Depends on what G4 iMac. Do a google search for iMac G4 Ram and a bunch of sites with good info will pop up. But it can be a little tricky to get it seated correctly. Did you make sure it was pushed all the way in and the connectors on both sides snapped forward?
     
  3. belvdr macrumors 601

    Joined:
    Aug 15, 2005
    #3
    Yeah, if you have the 1Ghz or above model, it uses DDR 333. Otherwise the PC133 should work.
     
  4. TDM21 macrumors 6502a

    TDM21

    Joined:
    Jul 7, 2004
    #4
    Macs (and most older desktop computers) can only use "low density" SDRAM. High density RAM is used in servers a majority of the time. Sadly ebay sellers don't mention this in their item descriptions.
     
  5. krypticos thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 9, 2007
    #5
    thank you all for your help. the high density thing i didnt know if it would work or not. darnit o well i guess i need to find some more ram to buy at least this ram was only 9 bucks. lol thank you all again.
     

Share This Page