GPS Probelm 3GS 3.1.2 5.11.07

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by elmoftakis, Mar 29, 2010.

  1. elmoftakis macrumors newbie

    Joined:
    Mar 29, 2010
    #1
    Dear's
    i have a problem with GPS in my iphone 3GS , its not locking my exact location only cell Triangulating (the big Blue Circle) and my phone is jailbroken with the new boot roam so i cant restore 3.1.2 again
    i have tried almost every thread i could found including the following :
    1- Install push fixes from all repositories with all kind of compilations
    2- Removed SB- Setting and Backgrounder and all applications that i can uninstall
    3- Rest Network setting , All settings , Location warnings ..
    4- Combination of Turning of 3G , wifi .... etc
    5- Killing Locationd service and clearing the cash
    6- Restarting the phone in all modes , while (3g disabled ... etc )
    7- Airplane mode (got message Your location couldn’t be found)
    8- left my phone up with maps on for 2 hours drive
    -----
    You tube , WIFI and BT are working fine and no other issue with my iphone

    Can any one help me
     
  2. Gav2k macrumors G3

    Gav2k

    Joined:
    Jul 24, 2009
    #2
    Have tou tried turning maps on and just leaving you iPhone with direct line of sightto the sky?
     
  3. elmoftakis thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 29, 2010
    #3
    i left my phone up with maps on for 2 hours drive and no luck
    also remeber that phone locks every 5 minutes so i have to check it all the way
     
  4. -aggie- macrumors P6

    -aggie-

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Where bunnies are welcome.
    #4
    Simply put, your wifi antenna may be kaput. It happens. I had one refurb do that. Best bet is to either get a replacement if your in warranty, or debate whether spending $200 for an out of warranty replacement.
     
  5. elmoftakis thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 29, 2010
    #5
    i didnt get this one, but my WiFI is working fine with no issue ?!!:(
     
  6. -aggie- macrumors P6

    -aggie-

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Where bunnies are welcome.
    #6
    Sorry. I was in another thread about wifi when I typed that stupid post. Disregard. :eek:

    FYI, I have the same issues as you. For some reason if I have wifi on (without being on wifi), it finds me perfectly. Once off, it sees me several hundred meters away.
     
  7. elmoftakis thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 29, 2010
    #7
    FYI, I have the same issues as you. For some reason if I have wifi on (without being on wifi), it finds me perfectly. Once off, it sees me several hundred meters away.[/QUOTE]

    Still out of luck ... any one can help ?!!
     
  8. -aggie- macrumors P6

    -aggie-

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Where bunnies are welcome.
    #8
    I fixed this, by deleting the locationd folder in my iPhone. You have to be jailbroke though.
     
  9. elmoftakis thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 29, 2010
    #9
    Do you mean these steps
    killall -9 locationd
    rm -rf /var/root/Library/Caches/locationd

    i have tried it but no luck :(
     
  10. Moi un Mouton macrumors 68000

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Location:
    Bracknell UK
    #10
    Well it could be a faulty GPS chip, in which case Apple should replace the phone under warranty
     
  11. -aggie- macrumors P6

    -aggie-

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Where bunnies are welcome.
    #11
    Yep, that. From what I've read it works for some, but not others. Kind of hit and miss. I did those steps and immediately went outside and just turned on Maps and a few seconds later it found me.
     
  12. androiphone macrumors 65816

    Joined:
    Dec 13, 2009
    #12
    prob a silly suggestion but trying to get a gps while moving is really really hard on a mobile device, so have you tried just staying in one place for a few mins if it doesn't then get an accurate lock then I'd go warrenty route
     
  13. elmoftakis thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 29, 2010
    #13
    Fixed

    Dear's

    Thanks issue fixed after upgrading to 3.1.3 (jailbreak with spirit and unlocked ) :)
     

Share This Page