gpSPhone

Discussion in 'iPod touch Hacks' started by Jasonbot, Nov 21, 2007.

  1. Jasonbot macrumors 68020

    Jasonbot

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Location:
    The Rainbow Nation RSA
    #1
    How do I get gpSPhone to work? I have a BIOS and some roms. But I dont know where to put the BIOS. The instructions at http://zodttd.com/ also say you need to change teh permissions, can I do this from the iPod?

    Ok so I put the BIOS in but now all I get get is a white screen. I used the first google result from filefront.
     
  2. andybno1 macrumors 68040

    andybno1

    Joined:
    Nov 6, 2007
    Location:
    Liverpool, UK
    #2
    did you copy roms to ipod?

    to do this u need to ftp into your ipod and go to the media folder create a roms folder and if its the gameboy advance emulator create another folder called gba and put the roms there

    so in the end you should have a folder with the address:
    var/root/media/roms/gba

    and to change permissions in the ftp client right click the file and make sure the chmod is 755
     
  3. ohio state fan macrumors member

    Joined:
    Sep 27, 2007
    #3
    if you downloaded gpsphone from the installer you do not have to change the permisions. For the gba bios sftp it into the actually application folder
     
  4. Jasonbot thread starter macrumors 68020

    Jasonbot

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Location:
    The Rainbow Nation RSA
    #4
  5. bdsmyth macrumors regular

    Joined:
    Nov 3, 2007
    #5
    Bios?

    Does this mean that if I install the GBA emulator that I still have to manually copy another file across?. What file is it (bios?) and were do I get it? Also, what's the best GBA rom to go hunting for (and please DONT say Pokemon)

    Cheers!
     
  6. Jasonbot thread starter macrumors 68020

    Jasonbot

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Location:
    The Rainbow Nation RSA
    #6
    Yes, you need to add the bios. Do a search on the forum there's a topic that shows how to get a bios it involves googling something but I forgot the name of the file.

    As for roms I've been playing final fantasy and that's really fun!
     
  7. bdsmyth macrumors regular

    Joined:
    Nov 3, 2007
    #7
    Googled Blind

    OK, I googled for gba_bios.bin and spent ages searching for it even forgetting to blink at one point, and let me just say that having your eyeballs stuck to your eyelids is not funny. I even tried torrent but nothing turned up. Any link that people mentioned or that looked promising was dead or the file had been removed. So can some kind soul please zip up their working bin file and email it to me at ..... bdsmyth AT hotmail DOT com

    Thanks in advance!
     
  8. goldypoker macrumors member

    Joined:
    Oct 26, 2007
    #8
    search in you-tube for the poster "ipodtouchmaster"...he has a video of the entire procedure, including a link to the file you need.
     
  9. bdsmyth macrumors regular

    Joined:
    Nov 3, 2007
    #9
    Watched it but...

    Yeah the link is to Rapid Share which I've tried but can't get. I don't know why. I've tried from my macbook from laptop etc. and nothing I just get errors. I think it may be because I live in Singapore which is the only thing I can put it down to. So, again, if you have it can you email it to that would be great. My email is bdsmyth AT hotmail DOT com

    Thanks Again
     
  10. goldypoker macrumors member

    Joined:
    Oct 26, 2007
    #10
    http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=390752

    post # 7......
     
  11. Jasonbot thread starter macrumors 68020

    Jasonbot

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Location:
    The Rainbow Nation RSA
    #11
  12. bdsmyth macrumors regular

    Joined:
    Nov 3, 2007
    #12
    Alas, I'd tried your link ages ago but that didnt work for me either .... lol .... sorry but someone has to act as the bungee chord :p but on the plus side, welcome back .... lol
     
  13. ShanePod macrumors member

    Joined:
    Sep 16, 2007
    Location:
    Canada
    #13
    Is there a converter like this for mac though?
     
  14. Jasonbot thread starter macrumors 68020

    Jasonbot

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Location:
    The Rainbow Nation RSA
    #14
    It doesnt work :O In pokemon yellow I get past the initial start screen and then the screen goes blank and nothing. In Pokemon silver I get to the part where I must choose a pokemon and I'm not given the option to choose one. I've tried a few other games but nothing :( So even if there was a windows version it wouldnt help.
     
  15. taeclee99 macrumors 6502a

    taeclee99

    Joined:
    Jun 4, 2002
    Location:
    Anywhere but here
    #15
    Tried the latest version of this emulator. Viewable screen size has been increased and control is as good as it is going to get with the touch screen. Most games I have tried run ok. The best type of games of games are puzzle games that don't require lot of fast controls.

    The version of this emulator for the psp works a lot better due to the increased screen size, faster processor and dedicated hardware controls. People with hackable psp's should check it out.
     
  16. db2431 macrumors regular

    Joined:
    Sep 13, 2007
    #16

    PSP Proecessor is actually slower in MHZ, 333 compared to ipod touches 400mhz, how this compares to real world speed I dont know, but the psps version of GBAsp is much further ahead in development, judging the touch's version at this point is stupid.
     
  17. taeclee99 macrumors 6502a

    taeclee99

    Joined:
    Jun 4, 2002
    Location:
    Anywhere but here
    #17

    Ok, I was wrong about the processor speed. So What? Even if the iphone /itouch version eventually matures to the level as the psp version, this emulator will always be better on the psp for one simple reason. The PSP has actual hardware controls as opposed the the iphone's virtual gamepad. Seriously have you even tried playing with the virtual gamepad? It makes precise control impossible.
     
  18. Vigilante macrumors 6502a

    Vigilante

    Joined:
    Sep 11, 2007
    Location:
    Florida.
    #18
    Tactical and turn based games run well, other than the occasional lag. I also have some problems with it crashing and sending my iPod back to the unlock screen, but problems are acceptable.
     
  19. benderbends macrumors newbie

    Joined:
    Jul 31, 2007
    #19
    i am still not able to download the bios from anywhere.
    I tried the above link...and once i get to click on the "download" button...it says there was an error processing.

    I have tyried several days now.

    Can someone help me?

    mattrstewart at yahoo dot com
     
  20. benderbends macrumors newbie

    Joined:
    Jul 31, 2007
    #20
    BTW.....you are such a negative nancy
     
  21. bdsmyth macrumors regular

    Joined:
    Nov 3, 2007
    #21
    High, check your inbox it should be there.

    On the version, I've upgraded to 0.1.9 but already rolled back to 0.0.8 as I'm still get far too many crashes on the newer version. I'm still waiting for a version as stable as 0.0.8 with all the improvements, and before anyone has a go at me I've already donated as I think its a great app, and also it means I get to bitch honestly ..... ha ha

    Cheers!
     
  22. tennez macrumors regular

    Joined:
    Jan 16, 2007
    #22
    Can somebody tell me how to put roms into GBA??

    Thanks!!
     
  23. Vigilante macrumors 6502a

    Vigilante

    Joined:
    Sep 11, 2007
    Location:
    Florida.
    #23
    SSH into your iPod and place them in the directory it tells you when you open up the GBA emulator program.
     
  24. db2431 macrumors regular

    Joined:
    Sep 13, 2007
    #24
    No sh11t Sherlock, Im sure anyone with a touch realised that the second they bought a touch and thought about console emulation on it.
     
  25. bdsmyth macrumors regular

    Joined:
    Nov 3, 2007
    #25
    Version 1.0.0 totally rocks. So far it seems to be the most stable of the versions with the smoothest game play, and the landscape mode works great on the touch.

    The attached image is the controller I've done based on a couple of others I've seen, so this is the one I'm using now. It really fades into the background so you see the full screen. Just save it as a PNG file and copy it to the gsPhone application directory

    Upgrade and enjoy !
     

    Attached Files:

Share This Page