Graphics Card Problem, Maybe?

Discussion in 'MacBook Pro' started by SgtDuty, May 21, 2008.

  1. SgtDuty macrumors member

    Joined:
    Sep 15, 2007
    #1
    I have recently installed Windows Vista, via Boot Camp. To run some games, I downloaded the Crysis demo and the frame rate on the hardware recommended setting of Medium, is very slugish, and I can only run it on Low Settings. In addition I have been having a problem with sleep mode, when I open the computer after a night of sleep white boxes flash on the right portion of the screen when scrolling. Do I have a problem with my graphics card, for Crysis, also would adding 2 gb of ram make a difference?
     
  2. Jurwin macrumors regular

    Jurwin

    #2
    Yes the problem is you are trying to run crysis on a laptop with a geforce 8600. Lol what are you expecting?
     
  3. SgtDuty thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 15, 2007
    #3
  4. alphaod macrumors Core

    alphaod

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Location:
    NYC
    #4
    When you sleep it, the graphics card gets reset sometimes; that's why the white boxes appear; pretty much you have restart the computer.
     
  5. CJRhoades macrumors 6502

    Joined:
    Dec 4, 2007
    Location:
    Lafayette, IN
    #5
    Agreed.. Crysis is one of the most graphics intensive games right now and trying to run it on an underpowered gpu is your problem. Take a look at the recommended system requirements. There's a difference between them and the minimum system requirements.
     
  6. alphaod macrumors Core

    alphaod

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Location:
    NYC
    #6
    And I forgot to say, adding RAM will help, but it's not worth getting a RAM upgraded up one overrated game. I played in beta; it's overrated.
     
  7. e12a macrumors 68000

    e12a

    Joined:
    Oct 28, 2006
    #7
    I dont know about you, but I can generally run Crysis at medium settings, though not at full resolution...are you trying to run it at full resolution?
     
  8. weemanpow3 macrumors 6502

    weemanpow3

    Joined:
    Mar 14, 2008
    #8
    I run crysis at 1440x900 with all settings high except, (Shaders - medium) and (Shadows - Off) I get about 25-35 FPS it depends on area and its running beautifully. Video drivers are 175.63, Video card overclocked to 614/854 under my cooling setup and Im running Vista Ultimate x64. I would post a video but I dont have a real video camera (only a phone camera) and fraps cuts the fps down in half when I record.
     
  9. SgtDuty thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 15, 2007
    #9
    I was just trying out the demo, which I would suspect wouldn't run like the final game, although I was messing with the resolution and didn’t ever find a balance. Also I was just using the recommended setting for my hardware, they have a button to select the settings specifically for your hardware. In addition the game doesn't run like I wanted it to, as such I probably won't get it, would orange box run well?
     
  10. alphaod macrumors Core

    alphaod

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Location:
    NYC
    #10
    Can turn it up full-resolution with 4x antialiasing and maybe 8x anisotropic (thought I do 2x/4x respectively to get better than playable frame rates)
     

Share This Page