graphics card upgrade for a G5

Discussion in 'PowerPC Macs' started by robbiebox, Feb 4, 2012.

  1. robbiebox, Feb 4, 2012
    Last edited: Feb 4, 2012

    robbiebox macrumors newbie

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Location:
    Chester UK.
    #1
    Help needed please

    I have a powermac Dual 2GHz powerpc G5, memory 3.5 GB DDR2 SDRAM,
    Running Leopard 10.5.8.
    I want to upgrade the graphics card which is a `NVIDIA GeForce 6600 LE`

    Chipset Model: GeForce 6600LE
    Type: Display
    Bus: PCIe
    Slot: SLOT-1
    PCIe Lane Width: x16
    VRAM (Total): 128 MB
    Vendor: NVIDIA (0x10de)
    Device ID: 0x0142
    Revision ID: 0x00a4
    ROM Revision: 2149

    So I bought one off ebay a Nvidia GeForce 7800Gt 256MB PCIe.
    Which I thought was an upgrade option for this model.
    Simple enough to install but when booted up my monitor screen shows a box saying `no video input`

    Have I bought the wrong card, can I get this card to work in my G5?

    Regards Rob.
     
  2. MAC MAN JW macrumors 6502

    MAC MAN JW

    Joined:
    Jul 12, 2011
    Location:
    Buffalo,Ny
    #2
    Did you get the Mac version of the video card? if you did not that is why it is not working:( You may be able to flash the card with a pc to make it work with a mac.
     
  3. robbiebox thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Location:
    Chester UK.
    #3
    graphics card

    Ahh looks like I have bought a pc card, I`m thinking that flashing it is a little beyond my skill level. :mad:
     
  4. robbiebox thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Location:
    Chester UK.
    #4
    nvidia Quadro fx4500

    Well I have changed the 7800GT card for a Mac Nvidia Quadro fx4500 256MB PCIe card.

    It came with a power cable, so before I even open the case do I need to connect the power cable and to were.
    The old 6600le doesn`t have a power cable, just connects through the PCIe slot.
     
  5. MAC MAN JW macrumors 6502

    MAC MAN JW

    Joined:
    Jul 12, 2011
    Location:
    Buffalo,Ny
    #5
    The power cable needs to be connected that came with your video card as the PCIe slot does not have anuff power by its self for the card. Sadly i never had this video card so i have no idea wear the power cable goes:( i did see a photo of a G5 Quad with this card once and i think it connected some ware on the motherboard under the Hard drive bay but i am not sure:(
     
  6. Hrududu macrumors 68020

    Hrududu

    Joined:
    Jul 25, 2008
    Location:
    Central US
    #6
    It plugs in where I circled in red. :eek:
     

    Attached Files:

    • G5.jpg
      G5.jpg
      File size:
      857.2 KB
      Views:
      66
  7. robbiebox thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Location:
    Chester UK.
    #7
    power cable location

    Cheers thanks for that, very helpful.

    Rob.
     

Share This Page