Graphics Problem using Yosemite

mouztrpd

macrumors newbie
Original poster
Nov 25, 2009
7
0
Ive been getting this a lot lately, anyone have an idea what's going on? Any help is very appreciated.


Sun Oct 26 18:53:21 2014

Event: GPU Reset
Data/Time: Sun Oct 26 18:53:21 2014
Application:
Path:
OS Version: Mac OS X Version 10.10 (Build 14A389)
Graphics Hardware: ATI Radeon HD 5750
Signature: 0

Report Data:

GPURestartReportStart
------------------------
[00] AccelChannel: PM4
Currently pending command from UnknownCtx
PendingCommandTimestamp: 0x007e0de2, TotalDWords: 0x000000b9, GART Offset=0x0000000040180300, stamp_idx=0, estamp=0x007e0de2
PendingCommandStart:
PendingCommandEnd
------------------------
[00] PM4HWChannel: Enabled: Not Idle
IndirectCommandSize: 0x00000040, LastReadTimestamp: 0x007e0de1, NextSubmitTimestamp: 0x007e0e44
------------------------
[00] HWRing: Enabled
RingSizeInDwords: 0x4000, FreeSpace: 0x273f, Head: 0x00001180, LastSubmitPosition: 0x00002a40, Tail: 0x00002a40
RB[0]_RPTR: 0x000012a0, RB[0]_WPTR: 0x00002a40
HWRingDumpStart:

: ** GPU Debug Info End **
------------------------
GPURestartReportEnd
 

Attachments

Rafterman

macrumors 68030
Apr 23, 2010
2,515
1,527
Ive been getting this a lot lately, anyone have an idea what's going on? Any help is very appreciated.


Sun Oct 26 18:53:21 2014

Event: GPU Reset
Data/Time: Sun Oct 26 18:53:21 2014
Application:
Path:
OS Version: Mac OS X Version 10.10 (Build 14A389)
Graphics Hardware: ATI Radeon HD 5750
Signature: 0

Report Data:

GPURestartReportStart
------------------------
[00] AccelChannel: PM4
Currently pending command from UnknownCtx
PendingCommandTimestamp: 0x007e0de2, TotalDWords: 0x000000b9, GART Offset=0x0000000040180300, stamp_idx=0, estamp=0x007e0de2
PendingCommandStart:
PendingCommandEnd
------------------------
[00] PM4HWChannel: Enabled: Not Idle
IndirectCommandSize: 0x00000040, LastReadTimestamp: 0x007e0de1, NextSubmitTimestamp: 0x007e0e44
------------------------
[00] HWRing: Enabled
RingSizeInDwords: 0x4000, FreeSpace: 0x273f, Head: 0x00001180, LastSubmitPosition: 0x00002a40, Tail: 0x00002a40
RB[0]_RPTR: 0x000012a0, RB[0]_WPTR: 0x00002a40
HWRingDumpStart:

: ** GPU Debug Info End **
------------------------
GPURestartReportEnd
I had that happen just once - when opening the Java settings window, and it was was the Iris Pro that was the active card, not the dedicated GPU.

I suspect its just Yosemite ".0" weirdness. Maybe an app or process you have running in the background is not liking Yosemite. The issues may clear up if the offending app gets patched or Yosemite 10.1 comes out. Lots of weird graphics glitches have been reported around these forums.
 

mouztrpd

macrumors newbie
Original poster
Nov 25, 2009
7
0
My trouble seems to stem from the OS trying to draw window transparencies and shadows of over lying windows that end up pixelated which cascades to an unresponsive click. I can run AHT with no errors and have ran multiple gpu stress tests with no problem.
 
Register on MacRumors! This sidebar will go away, and you'll see fewer ads.