Guitar Hero III Capability

Discussion in 'Mac and PC Games' started by xXriderXx7, Dec 8, 2007.

  1. xXriderXx7 macrumors 6502a

    xXriderXx7

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Location:
    Lake Elsinore, California
    #1
    Just wanting to make sure, as I am about to order, will Guitar Hero III run on my iMac?
    Specs are as follows:

    2.16 GHz Intel Core 2 Duo
    2 GB of RAM
    ATI Radeon X1600
     
  2. marioman38 macrumors 6502a

    marioman38

    Joined:
    Aug 8, 2006
    Location:
    Elk Grove, CA
    #2
    MINIMUM SYSTEM REQUIREMENTS:
    * Operating System: 10.4.10 (Tiger), 10.5 (Leopard)
    * CPU Processor: Intel Core 2 Duo
    * CPU Speed: 2 GHz
    * Memory: 1 GB RAM
    * Hard Disk Space: 5.1 GB + 1 GB Swap File
    * Video Card (ATI): Radeon X1600
    * Video Card (NVidia): Geforce 7300
    * Video Memory (VRam): 128 MB
    * Media Required: DVD-ROM
    * Macintosh mouse and keyboard
    * Official Guitar Hero X-Plorer Guitar Controller

    MULTIPLAYER REQUIREMENTS:
    * Internet(TCP/IP) play supported
    * Internet play requires broadband connection

    RECOMMENDED SYSTEM REQUIREMENTS
    * CPU Speed: 2.33 GHz
    * Memory:2 GB RAM
    * Video Memory (VRam): 256 MB
    Supported Video cards:
    * NVIDIA GeForce 7300, 7600, 8600
    * NVIDIA Quadro FX 4500
    * ATI Radeon X1600, X1900, HD 2400, HD 2600

    Looks Like You're Good :cool:
     
  3. xXriderXx7 thread starter macrumors 6502a

    xXriderXx7

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Location:
    Lake Elsinore, California
    #3
    The only thing I am wondering about is the CPU speed of 2.33 GHz.
    How is that going to work?
     
  4. Eric5h5 macrumors 68020

    Joined:
    Dec 9, 2004
    #4
    You're over the minimum of 2.0. And I doubt there's much noticeable difference between 2.0 and 2.33, so it's probably nothing to worry about.

    --Eric
     
  5. mag2001 macrumors 6502

    Joined:
    May 24, 2007
    Location:
    San Antonio, TX
    #5
    i didn't even know they made GH for mac........:confused:
    or is there a way to play system games (360, wii,etc...) on the mac?
     
  6. hankolerd macrumors 6502

    hankolerd

    Joined:
    Sep 19, 2007
    Location:
    Seattle, WA
    #6
    Guitar Hero 3, not Guitar Hero.:apple:
     
  7. Eric5h5 macrumors 68020

    Joined:
    Dec 9, 2004
    #7
    GH3 just came out for the Mac.

    No.

    --Eric
     
  8. aidanpendragon macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 26, 2005
    #8
    Those steep requirements are really funny, considering a (less graphics-intensive) version of GH3 runs on the Wii just fine... Thank you Ass-pur.
     
  9. Eric5h5 macrumors 68020

    Joined:
    Dec 9, 2004
    #9
    It's a port of the Xbox 360 version. Not the Wii version.

    --Eric
     
  10. nylock10 macrumors regular

    Joined:
    Jun 26, 2006
    #10
    Runs on my iMac fine:

    2GHz Core Duo
    2GB RAM
    x1600 256Mb
    Vista
     
  11. DanB91 macrumors 6502

    Joined:
    Jun 12, 2007
    #11
    It did? as far as i know only the PC version is out
     
  12. fishkorp macrumors 68020

    fishkorp

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Location:
    Ellicott City, MD
    #12
    Mac version comes out tomorrow. My copy shipped today. I'm selling my PC version to a friend and going to use the Mac version so I can get rid of Windows.

     
  13. Eric5h5 macrumors 68020

    Joined:
    Dec 9, 2004
    #13
    The Mac version is actually a hybrid PC/Mac version (like Blizzard games), though the shipments until now were just the PC version only since the Mac version wasn't quite ready in time. But only in the U.S...no hybrids outside U.S. it seems.

    --Eric
     
  14. fishkorp macrumors 68020

    fishkorp

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Location:
    Ellicott City, MD
    #14
    Just wanted to let you know mine came from Apple last night. The box they shipped it in looks like they could fit about 5 copies of the GH package in it, lol. Anyway, yes, it is the PC/Mac hybrid of the game. Install on a 2.4gzh, 4gb RAM, 17" MBP took about 10 minutes or so. I played it on the default settings and with the keyboard and it ran perfect. It was after 10:00pm when I got home so I couldn't rock out with it, the wife was already sleeping. So I'll try it with full graphics and the guitar today. So just letting you know the Apple Store is shipping them and they're arriving fast. I ordered on Sunday and it said 3-5 day shipping, it shipped on Monday and arrived on Wednesday. Not the 1-2 months that Amazon claims. I haven't checked my local stores to see if anyone sells it in-store.
     
  15. Akira1980 macrumors 6502

    Akira1980

    Joined:
    May 27, 2007
    Location:
    San Diego
    #15
    I almost got GH3 today. Fry's had bunch of them in stock. So to the people who have it, how well does it play? Any lags?
     
  16. xXriderXx7 thread starter macrumors 6502a

    xXriderXx7

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Location:
    Lake Elsinore, California
    #16
    It did lag at first, but I lowered the resolution and got rid of the crowd, and now it works perfectly.

    I highly recommend it.
    :D
     
  17. themachatter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 11, 2007
    #17
    Has anyone tested it on the macbook to see if it even runs? I would love to get this if it works..
     
  18. ich1ban macrumors regular

    ich1ban

    Joined:
    Jun 17, 2006
    #18
    Did the same! Works awesome now.
     
  19. Zwhaler macrumors 603

    Zwhaler

    Joined:
    Jun 10, 2006
    #19
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPod; U; CPU like Mac OS X; en) AppleWebKit/420.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.0 Mobile/3A110a Safari/419.3)

    I don't see why this game needs such a fast system... But then again it is GH3 which is much moregraphically intensive than the others. I may get this for my Mac, but I'll probably end up getting it for PS3.
     
  20. xXriderXx7 thread starter macrumors 6502a

    xXriderXx7

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Location:
    Lake Elsinore, California
    #20
    Its stated very clearly that the game will not run on integrated graphics, which are present in the Macbook.
     
  21. dukebound85 macrumors P6

    dukebound85

    Joined:
    Jul 17, 2005
    Location:
    5045 feet above sea level
    #21
    have you tried it.....

    it might work on low resolution and no crowd. i dunno though

    heck leopards requiremenst are such and such but people have figured out ways to get on lower systems...
     
  22. xXriderXx7 thread starter macrumors 6502a

    xXriderXx7

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Location:
    Lake Elsinore, California
    #22
    I havent tried it, as I dont have a MB, but I am willing to bet money it will not work.
     
  23. kegster86 macrumors newbie

    Joined:
    Dec 22, 2007
    #23
    I just got guitar hero 3 for mac and it wont work

    I have a mac book 10.4.8 and just got guitar hero for mac/pc and it will not work anyone know why it might not work it does say it recomends 10.4.10.
     
  24. xXriderXx7 thread starter macrumors 6502a

    xXriderXx7

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Location:
    Lake Elsinore, California
    #24
    Uh.
    Its been said by myself and many others that it will not run on any MacBook

    GHIII doesnt support integrated graphic chipsets, which is what is inside your MacBook.

    Im sorry, but unless you have an iMac, MacBook Pro, or Mac Pro, you wasted your money on GHIII.
     
  25. kegster86 macrumors newbie

    Joined:
    Dec 22, 2007
    #25
    HMmmmm

    They said at the apple store when we pointed at the laptop we had there that it would work on the mac book could be the mac book pro though its one of the newer ones its my gfs so idk if it is.Anyway apple said it would work we tried it right away and it said something like cant open file. It wouldnt even start the install.
     

Share This Page