Halo Quits Unexpectedly.... Help!

Discussion in 'Mac and PC Games' started by mikas36, Feb 2, 2009.

  1. mikas36 macrumors newbie

    Joined:
    Feb 2, 2009
    #1
    Earlier today I played Halo. It ran fine. Now, when I try to start it, it apears to open and then quits. I've tried reinstalling it and deleteing my profiles. Any ideas?
     
  2. SHADO macrumors 6502a

    SHADO

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Location:
    Beach
    #2
    What version of Halo do you have? And what kind of computer do you have?
     
  3. mikas36 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 2, 2009
    #3
    I have a 2.0 ghz Macbook with 1.5 gb of RAM. Im running halo 1.02. Im not sure if its PPC or Intel.
     
  4. mikas36 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 2, 2009
  5. mikas36 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 2, 2009
    #5
    Here's what happens when I try to update to halo universal 2.0.3 [​IMG] Its asking me to locate the halo game file.
     
  6. mikas36 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 2, 2009
    #6
    Also, the demo version will not launch either.
     
  7. SHADO macrumors 6502a

    SHADO

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Location:
    Beach
    #7
    Yea you should upgrade to v.2.0.3. You can upgrade online here. That would be my suggestion because the previous version is not meant to run on intel computers. And the upgrade it only $5.00.
     
  8. mikas36 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 2, 2009
    #8
    Whoa Whoa Whoa! Before we go spending $5 lets think of a thrifty solution. Does the fact that the Halo Demo will not run either give you any ideas?
     
  9. SHADO macrumors 6502a

    SHADO

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Location:
    Beach
    #9
    It's only $5 lol. And the Halo Demo is PPC only, although it does run on some intel systems. The point is, you need to get a Universal version, which is what the download is. You need to provide your original Halo CD Key when purchasing, so make sure you have that handy.
     
  10. mikas36 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 2, 2009
    #10
    I dont have it "handy" how can I get it from the installed application?
     
  11. SHADO macrumors 6502a

    SHADO

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Location:
    Beach
    #11
    Go to this path: User/Library/Preferences. In that folder, there should be a file called "com.macsoft.halo.plist". Open it with TextEdit. In the middle line, you should see four sets of four numbers/letters separated by dashes. This is your CD Key. DON'T CHANGE ANYTHING IN THE .PLIST, as this can lead to issues.
     

Share This Page