Handbrake app. (first rip)

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by axeldtf, Sep 23, 2009.

  1. axeldtf macrumors 6502

    Joined:
    Mar 3, 2007
    #1
    On my first dvd rip i had a loud crack in the audio in the first 10 seconds of the movie. I stopped the movie there in case there were more in the movie. Is there something i did wrong? i ripped to a mp4 format with h.264 codec.
    I'm using handbrake 0.9.3 on an imac core due 2ghz 3gigs of ram. Leopard 10.5.8
     
  2. rowsdower macrumors 6502

    Joined:
    Jun 2, 2009
    #2
    It sounds like you used appropriate options. The preset settings in Handbrake should work for what they say they are for. Try playing it again (maybe in a different program) and if the crack is still there, try to rip it again.
     
  3. miles01110 macrumors Core

    miles01110

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Location:
    The Ivory Tower (I'm not coming down)
    #3
    Are there scratches on the DVD itself? That could be the cause.
     
  4. axeldtf thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Mar 3, 2007
    #4
    no scratches on the dvd, also i tried playing it in vlc and quicktime, still the same thing.
    Also i should point out that even when the volume is low, the sound still cracks really loud, never seen anything like this before
     
  5. miles01110 macrumors Core

    miles01110

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Location:
    The Ivory Tower (I'm not coming down)
    #5
    Can you test it in another DVD player? If it happens there, it's the disc.
     
  6. axeldtf thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Mar 3, 2007
    #6
    yea i burned it on a data disc and played it in my ps3, it still glitches but not as loud as on my imac
    Thanks for all the advice, everyone
     

Share This Page