Haptic feedback and 3D touch

Discussion in 'iPhone' started by ryankidd17, Nov 29, 2016.

  1. ryankidd17 macrumors regular

    Joined:
    Oct 12, 2014
    #1
    Hey. Hopefully someone can add some insight. I have a fairly new iPhone 7 (2 weeks old). It is currently up to date (running iOS 10.1.1).
    Lately, I have noticed that 3D Touch would sometimes not be accompanied by the haptic feedback as it should. Regardless of what I attempt to 3D Touch, even if it is in the settings to adjust the strength of the touch sensitivity. Toggling the System Haptics on and off does not seem to work. The only fix is a hard restart.
    My home button feedback works fine, and so does my notifications. I'm wondering if anyone has experienced this? Maybe an app is causing this issue? Or could iOS 10.1.1 bug? I cant imagine it being a hardware error, but please correct me if I'm wrong. I searched the forums for similar issues, but I didn't find anything (or I guess I failed to). Thanks for the advice.
     
  2. coolio93 macrumors 6502

    Joined:
    Apr 15, 2013
    Location:
    Houston, TX
    #2
    Has happened to me to multiple times on my 7+. I think it's a bug in iOS 10 so I didn't think much of it. Hopefully it'll be fixed soon
     
  3. ryankidd17 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Oct 12, 2014
    #3
    Thanks for the response. I guess I'll reboot every once in a while. Hope 10.2 fixes the issue.
     
  4. coolio93 macrumors 6502

    Joined:
    Apr 15, 2013
    Location:
    Houston, TX
    #4
    Unfortunately I don't think 10.2 will fix it. I'm on the 10.2 beta and still have the problem every now and then :-/
     
  5. varsityhero macrumors regular

    Joined:
    Jul 2, 2013
    #5
    I'm having this issue on my 7+ and I'm running the latest iOS that was released today. Anyone still having this issue?
     
  6. SoN1NjA macrumors 65816

    SoN1NjA

    Joined:
    Feb 3, 2016
    Location:
    viewing products I can't afford
  7. Jayson A macrumors 68000

    Joined:
    Sep 16, 2014
    #7
    It has never happened for me. Your devices could be defective.
     
  8. ryankidd17 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Oct 12, 2014
    #8
    I thought that. But the haptic engine works fine otherwise. A hard reset does well to fix it. I'm thinking it's software or app related. I could be completely wrong.
     
  9. Warcake macrumors regular

    Joined:
    May 20, 2013
    #9
    Has never happened to me; although I am pretty certain yours are all software issues rather than hardware, since well, it works. Just not always.
     

Share This Page