HD 7770 GPU and 10.11 DP

Discussion in 'Mac Pro' started by stmp, Jun 15, 2015.

  1. stmp macrumors member

    Joined:
    Jul 17, 2012
    #1
    Hello,

    Anyone with an AMD HD 7770 was bummed when 10.10.3 was released since it dropped support for the HD 7770.

    Curious if there's anyone on these boards running the 10.11 DP and has an HD 7770 for their cMP to test, especially since the new rMBPs R9 M370X is supposedly based on the HD 7770 from 2012.

    Thanks in advance for any help here!
     
  2. netkas, Jun 15, 2015
    Last edited: Jun 15, 2015

    netkas macrumors 65816

    Joined:
    Oct 2, 2007
    #2
    >How exactly it was bummed with 10.10.3 and what was the workaround?

    Ah, I see, it's about these lines:
    <key>CAIL_DisableDrmdmaPowerGating</key>
    <integer>1</integer>
    <key>CAIL_DisableDynamicGfxMGPowerGating</key>
    <integer>1</integer>
    <key>CAIL_DisableGfxCGPowerGating</key>
    <integer>1</integer>
    <key>CAIL_DisableGmcPowerGating</key>
    <integer>1</integer>
    <key>CAIL_DisableStaticGfxMGPowerGating</key>
    <integer>1</integer>
    <key>CAIL_DisableUVDPowerGating</key>
    <integer>0</integer>
    <key>CAIL_DisableVCEPowerGating</key>
    <integer>1</integer>

    Will try to get it working in 10.10.3 as eGPU with mini2014 and if works, will try ElCap
     
  3. netkas macrumors 65816

    Joined:
    Oct 2, 2007
    #3
    Yes, ElCap still requires the patch for Info.plist of AMDRadeonX4000.kext as shown above.

    After patch works fine, gui isn't using metal. But metal itself works.
     
  4. 666sheep macrumors 68040

    666sheep

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Location:
    Poland
    #4
    My EFI'ed 7770 is immune to that problem, regardless of OS version.
     
  5. stmp thread starter macrumors member

    Joined:
    Jul 17, 2012
    #5
    Thanks very much @netkas for the info!

    @666sheep have you posted your efi.rom anywhere for sharing? I checked on netkas site but couldn't find it.
     

Share This Page