HD Camcorder issue

Discussion in 'Digital Video' started by eliottfisk, Jun 18, 2008.

  1. eliottfisk macrumors newbie

    Joined:
    Jun 18, 2008
    #1
    Ok, I'm figuring out how to start a thread. Sorry guys....
    So, I bought a Canon HF100 HD camcorder and when I try to download it into my macbook pro, it shuts down upon download. Thumbnails pop up, but the program shuts down. I am running it through a USB, should I be using a firewire? Any suggestions?
    Thank you....
     
  2. Moof1904 macrumors 65816

    Joined:
    May 20, 2004
    #2
    I don't know if the problem is because you're using USB but I would certainly recommend FireWire. FireWire is more suited for the continuous data stream that video requires.
     
  3. eliottfisk thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 18, 2008
    #3
    guess i'll pickup a firewire and go from there...thanks for your time...
     
  4. foshizzle macrumors regular

    Joined:
    Oct 17, 2007
    #4
    just to throw it out there, there are many threads here on macrumors on connecting the canon hf10/100 to the mac with imovie and FCE.

    ^i dont think this camera has firewire, correct me if i'm wrong^

    Did you initialize the disk? what program are you using to import the videos?
     
  5. eliottfisk thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 18, 2008
    #5
    Thanks for the input. I am using imovie, since it's on my computer and I'm a novice. I went to the mac store to get some help and they were even stumped.
    Thumbnails come up in imovie then it all drops out when i hit download.
     

Share This Page