hdd in optibay: problem with watching movies ?

Discussion in 'iMac' started by macchiato2009, Apr 23, 2010.

  1. macchiato2009 macrumors 65816

    Joined:
    Aug 14, 2009
    #1
    i've installed a HDD today in an optibay, replacing the SD of my mini

    tried to watch some videos but about every 10 secondes, there is a micro "jump"

    any idea what could cause that ?

    the hdd seems to work properly


    it occurs with VLC but not with QT, i just checked

    pretty weird, because i never had this before installing the new hdd
     
  2. macchiato2009 thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Aug 14, 2009
    #2
    i have disabled spotlight, it seems to be the cause of it
     
  3. newuser2310 macrumors regular

    Joined:
    Feb 16, 2010
    #3
    since you put in a new hdd, spotlight needs to index it, this can take some time and use cpu/ram.

    Re enable it and leave it to index overnight or something.

    Thats if you ever use spotlight.
     
  4. macchiato2009 thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Aug 14, 2009
    #4
    well i have disabled it

    but it still occurs during movies

    not every 10 seconds but every 15-20 seconds now
     
  5. newuser2310 macrumors regular

    Joined:
    Feb 16, 2010
    #5
    I found VLC to be a bit rubbish, especially with the HD stuff.

    try plex: http://www.plexapp.com/

    Like front row but much better.
     
  6. macchiato2009 thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Aug 14, 2009
    #6
    yes i tried, it's working properly under plex, xbmc and QT

    but sometimes videos are quite dark

    the advantage of VLC is that i can set gamma, etc...

    but still, even if i can read movies with other players i really want to identify the source of this problem
     

Share This Page