HDMI-CEC devices intermittently do not power on together

Discussion in 'Apple TV and Home Theater' started by SideStepSociety, Nov 29, 2015.

  1. SideStepSociety macrumors 6502

    SideStepSociety

    Joined:
    Feb 12, 2011
    Location:
    Vancouver, BC
    #1
    I've got a Sharp Aquos TV (LC-40LE830U) and a Sony Home Theatre system (BDV-E4100) and I'm experiencing an intermittent issue when trying to have both power on together.

    When turning the devices on in the morning for the first time, the TV turns on, but the home theatre does not. After manually powering up the home theatre system, both devices power on and off with the TV remote successfully, until the next morning.

    Thoughts anyone?
     
  2. chobbles macrumors newbie

    chobbles

    Joined:
    Nov 8, 2015
    Location:
    Singapore
    #2
    I was having a slightly different issue with a similar setup, where my Siri Remote would sometimes turn on the TV and receiver, and sometimes not. There was no discernible pattern to it, but a reboot of the ATV would always temporarily cure it. Since updating to tvOS 9.1, HDMI-CEC seems to be consistently working.
     
  3. T5BRICK macrumors 604

    T5BRICK

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Location:
    Oregon
    #3
    Earlier this week I disabled HDMI-CEC on all of my devices because it just isn't consistent, and I was getting intermittent signal drop outs since I started using it. I'm guessing my TV or receiver just doesn't handle it correctly.
     
  4. chobbles macrumors newbie

    chobbles

    Joined:
    Nov 8, 2015
    Location:
    Singapore
    #4
    Have you tried enabling HDMI-CEC again after updating to tvOS 9.1? That seems to have fixed it for me.
     
  5. T5BRICK macrumors 604

    T5BRICK

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Location:
    Oregon
    #5
    Haven't had a chance. I was having issues with signal dropouts on my other devices too, so it's not the Apple TV.
     

Share This Page