Heat issue after EFI update.

Discussion in 'MacBook Pro' started by ghostlyorb, May 9, 2011.

?

Any heat problems after the EFI update?

Poll closed May 19, 2011.
  1. Yes!

    0 vote(s)
    0.0%
  2. Nope!

    3 vote(s)
    100.0%
  1. ghostlyorb macrumors 6502a

    ghostlyorb

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Location:
    Virginia, USA
    #1
    Hey guys. I have a 2011 MBP... and before these updates, My computer ran between 30-40 C. Now after the 2 updates last week, it's staying at 70+ C. I use SMCfancontrol and have the default set to 3400 RPM. I'm in a fairly cool room and the computer have only been running for 30 mins, not all day. When I turn the fans up to full RPM... the computer doesn't drop below 60C.

    Any ideas? this kinda makes me mad that I had ZERO heat problems until now. Heat doesn't bother me, it's when I use it in my lap that it makes me mad. Right now, it's at 71C and in on my desk.

    I searched around and didn't see any posts from after the EFI updates...

    Thanks for any input.
     
  2. miles01110 macrumors Core

    miles01110

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Location:
    The Ivory Tower (I'm not coming down)
    #2
    See if there's anything in activity monitor that is using a lot of CPU.
     
  3. ghostlyorb, May 9, 2011
    Last edited: May 9, 2011

    ghostlyorb thread starter macrumors 6502a

    ghostlyorb

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Location:
    Virginia, USA
    #3
    thanks... weird. It says VLC was using 100% CPU... and it wasn't even running at all. I had to force quit it. Temps are coming down now.

    EDIT: I opened up VLC.. and apparently it crashed last time I used it. IDK if that explains why it was using 100% cpu.
    Another weird thing, iStat pro widget.. said i had 100% cpu idle. Maybe it's only monitoring 1 core?
     

Share This Page