Help ! Can't downgrade from Mavericks to Mountain lion :(

Discussion in 'OS X Mavericks (10.9)' started by mbpkid, Oct 24, 2013.

  1. mbpkid macrumors member

    Joined:
    Feb 26, 2011
    #1
    Yesterday I tried to downgrade to mountain lion from maverics but it doesnt work !! i have mountain lion on my sd card as boot drive and when i try to use it, my screen shows a circle with a cross in it. also i erased my hard drive in disk utility before i did it. i also saw something else on disk utility that had the osx maverick on it but the option to erase that was greyed out. is it because i have fusion drive and the hdd is seperate? i dont know ! but that part wasnt erasable and ya

    i really need help badly ! i am so sad . back when i had mountain lion ,, everything worked PERFECTLY. after getting mavericks , i want to kill myself because my computer keeps randomly lagging when i am browsing files in finder and the worst part is it keeps lagging in photoshop and its driving me crazy because i work in it all day ! someone have a solution please?!?! ahhhh :confused:

    i reallly want mountain lion back , i tried to be okay with mavericks but just cant !!!!!!!
     
  2. RedRaven571 macrumors 65816

    RedRaven571

    Joined:
    Mar 13, 2009
    Location:
    Pennsylvania
    #2
    Do you have a backup before Mavericks was installed? If so erase Mavericks, reinstall ML then import your stuff from backup with Migration Assist.ant
     
  3. HenryDJP macrumors 603

    Joined:
    Nov 25, 2012
    Location:
    United States
    #3
    LMAO, sorry for laughing but things in life could certainly be worse than your computer not being perfect to a point of you making that statement whether or rhetorical or not.

    I was just about to hit the UPGRADE button when I felt that I might experience instability. People will tell you that it's unnecessary to do a full erase and install but that might be your solution, unless your Mac is just too old for Mavericks to run perfectly or your ram is limited. I've decided to do a full erase and install. I always do anyway and I end up with smooth performance every time.
     
  4. mbpkid thread starter macrumors member

    Joined:
    Feb 26, 2011
    #4
    I dont have a backup from before :(

    I updated when I saw mavericks on the app store

    i never knew things could get this bad ahhh

    it is very bad for me because I use photoshop for 10 hours everyday and it freezes every 5 seconds which drives me crazy and breaks my focus when I am digital painting ahhhh

    I seriously want to cry a river man. I cant work in peace ! and i cant figure out how to get mountain lion back ! thats all i want !
    some one please help me !!!

    i tried to do a clean install, and it wouldnt let me use my mountain lion boot drive on my sd card. i erased my hdd before i tried too
     
  5. Princejb134 macrumors member

    Joined:
    Jul 22, 2012
    #5
    Go to power saver in settings and uncheck turn off hard drive when not in use. It should fix the lag issues. I had the same lag problem it was very annoying
     
  6. BasicGreatGuy Contributor

    BasicGreatGuy

    Joined:
    Sep 21, 2012
    Location:
    In the middle of several books.
    #6
    Have you tried internet Recovery?
     
  7. nostresshere macrumors 68030

    Joined:
    Dec 30, 2010
    #7
    You do 10 hours a day of photoshop and you trusted a new release?

    You do 10 hours a day of photoshop and did not back up? I would assume you back up daily with that much effort into it.

    I do feel for you, but... come on.
     
  8. mbpkid thread starter macrumors member

    Joined:
    Feb 26, 2011
    #8
    ya i have the power saver option already unchecked

    also does internet recovery allow me to get mountain lion?
    because when I tried that, i think it only showed mavericks

    ----------

    i know man im stupid
    i thought the worst it could be would be like when i got mountain lion when it was just released , it wasnt as bad as this

    i was just thinking oh apple couldnt have done anything that could be that bad

    ahhhhh
     
  9. BasicGreatGuy Contributor

    BasicGreatGuy

    Joined:
    Sep 21, 2012
    Location:
    In the middle of several books.
    #9
    The Command - R option on boot up only showed Mavericks, and not the OS that your system came with?
     
  10. mbpkid thread starter macrumors member

    Joined:
    Feb 26, 2011
    #10
    hm i cant remember if i tried cmd opt R
    i think i may have only tried cmd R

    is there a difference with the two?

    i think i will try that
     
  11. BasicGreatGuy Contributor

    BasicGreatGuy

    Joined:
    Sep 21, 2012
    Location:
    In the middle of several books.
    #11
    Yes, there is a difference.

    Cmd-opt-r will start the recovery utility from the internet, and reinstall the OS version your Mac shipped with.
     
  12. mbpkid thread starter macrumors member

    Joined:
    Feb 26, 2011
    #12
    okay well im going to go try this now and if it works , IM GOING TO BE SO DAMN HAPPY AND NEVER UPDATE AGAIN

    wish me luck
     
  13. mbpkid thread starter macrumors member

    Joined:
    Feb 26, 2011
    #13
    OMG YOU GUS IT WORKS!

    Omfg I thought i would never get my dearly beloved mountain lion again omg
    I shall never ever leave you again
    The last remains of Steve jobs perfection !
    Is mine again
    Bwahahhaha

    But for real thank u guys so much I'm seriously bursting of joy right now
    I never realized how amazing my computer was before since I never had any problems

    SO FREAKING HAPY :)
     
  14. squeakr macrumors 68000

    squeakr

    Joined:
    Apr 22, 2010
    #14
    Looks like you are still having issues. Your keyboard is dropping letters now!! ;)
     
  15. serine macrumors newbie

    Joined:
    Oct 25, 2013
    #15
    I have the same issue, regarding downloading Mavericks and wanting to switch to mountain lion. I did all the steps: doing command, option, and r. However when I get to the part where it says to select a disk, there is only one and its not letting me click on it saying that it cant install because the disc is already updated to a new installer or something" please help how can I change that, and download mountain lion?
     
  16. squeakr macrumors 68000

    squeakr

    Joined:
    Apr 22, 2010
    #16
    If your computer is new enough to have the efi update that allows it to recover from internet without a recovery partition, when you get to that point to install and it won't let you select the disk, you can back out slightly and go into disk utility and erase and reset the partition of the disk and then go back into the installer and you should get the option then to choose that disk.
     
  17. arprsty macrumors newbie

    Joined:
    Nov 4, 2013
    #17

    Conratulations,
    i have the same problem, and i will do the same trick
    but i have a question: after succesfully recover to Mountain Lyon, what happen to your file? is it gone?
     

Share This Page