Help connecting to O2 dataplan

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by sinecurea, Sep 21, 2007.

  1. sinecurea macrumors regular

    Joined:
    Mar 14, 2006
    Location:
    Northern Ireland
    #1
    Hi Folks,
    I'm trying to connect my iPhone to gmail in the UK.
    When I enter the details and hit save, I get:
    "Cannot Connect Using SSL
    Do you want to try setting up the account without SSL?"

    I'm effectively trying to connect my iPhone to my O2 data plan.
    In the network settings we have EDGE, VPN and Wi-Fi.
    EDGE, VPN and Wi-Fi.

    Wi-Fi I have working ok.
    VPN, I have no use for.
    EDGE - Do O2 use EDGE?

    Basically - how do I get it connected to check my e-mails etc when I'm not near wifi?

    Voice calls and texts are working fine.

    Cheers,
    Steve.
     
  2. dalvin200 macrumors 68040

    Joined:
    Mar 24, 2006
    Location:
    Nottingham, UK
    #2
    Do a search on the forums for o2 APN and you'll get the settings

     
  3. LCaller macrumors regular

    Joined:
    Feb 28, 2007
    #3
    O2 do EDGE and your phone should be showing the E icon. However right now the standard APN info ( wap.02.co.uk, web.o2.co.uk ) do not work.

    I suspect that since the ONLY O2 device they have on EDGE is the iPhone that they'll have different APN settings which will be released when the phone is.

    I haven't managed to get down to the London Apple store yet to see the settings on their phone. I'll keep everyone updated.
     
  4. daneoni macrumors G4

    daneoni

    Joined:
    Mar 24, 2006
    #4
    Wait are you saying there are demo units available in the flagship store?
     
  5. LCaller macrumors regular

    Joined:
    Feb 28, 2007
    #5
    They id have yes. and have a look at my posting with the O2 EDGE settings. I'm FULL CONNECTED UP :)

    Video Soon.
     

Share This Page