Help: Diablo II Question

Discussion in 'Mac and PC Games' started by TelevatorsEsp, Jun 9, 2007.

  1. TelevatorsEsp macrumors newbie

    Joined:
    Jun 6, 2007
    #1
    A friend of mine recently gave me his old copy of Diablo II, and despite having downloaded the mac os x installer for it, I'm still unable to install it. Whenever I insert me install disk into the drive, the installer program insists that I haven't inserted the right one. The game only came with a play disk and an installer disk, and while both the case and the play disk say they're compatible with macintosh, the installer disk does not. Is this the source of my problem? Thanks.
     
  2. ravenvii macrumors 604

    ravenvii

    Joined:
    Mar 17, 2004
    Location:
    Melenkurion Skyweir
  3. Dreadnought macrumors 68020

    Dreadnought

    Joined:
    Jul 22, 2002
    Location:
    Almere, The Netherlands
    #3
    They are dual cd's, so it should be fine. But you say you have a copy, maybe he burned it on a windows machine with the wrong permissions for the Mac part of the cd.
     
  4. arudius macrumors newbie

    arudius

    Joined:
    Jun 9, 2007
    Location:
    New York, NY
    #4
    I'd say that it's definitely something to do with the hybrid CD copy. You have to make sure that if you copy the CD, it copies the Mac partition of it as well. Most in Windows will by default just copy the Windows portion.

    Maybe try picking up a copy of it? I know that right now Diablo 2 only runs like $15 at best buy
     
  5. MarsUltor macrumors member

    Joined:
    Feb 2, 2007
    #5
    If it is a copied disc, there is usually no way you can use it unless you burn it with a particular program, jumping through all sorts of hoops on the way... so most likely it was burned improperly, even if your friend burnt the partition for mac too, it was most likely burned improperly... i had this issue a few years ago
     
  6. Young Ted macrumors newbie

    Joined:
    May 19, 2007
    #6
    Are these real retail CDs or copied ones?

    If his old Diablo II is very old, then it's possible that it doesn't have hybrid CDs. My copy, purchased upon release all those years ago, was Windows-only - although my copy of Lord of Destruction was hybrid. I had to buy a new copy of Diablo II, but it was very inexpensive.

    Furthermore, you should have a third disc, labelled 'Cinematics'. Do all your CDs have 'Windows 98/Macintosh' printed on them somewhere?
     
  7. TelevatorsEsp thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 6, 2007
    #7
    Thanks for all of the feedback.

    The CD's aren't copied, they're the original retail ones.
    The case and the cinematics and play disc all have the label 'Windows 98/Macintosh'; however, the install disc only reads 'Windows'. I'm guessing this is the source of my problem.

    Oh well. The Diablo Battlechest is on sale at Best Buy this week. I suppose I'll just spend the $30.
     
  8. paulba macrumors newbie

    Joined:
    Aug 16, 2007
    #8
    hey can i do anything about having to reinstall diablo cuz its says that it has incountered a serious error and just to let people know i have a macbook 10.4.10 and i downloaded a patch for it but it doesnt seem to be working so does anyone have any ideas
     

Share This Page