Help!! Error! SMC error

Discussion in 'OS X Mavericks (10.9)' started by georgegates5, May 21, 2014.

  1. georgegates5 macrumors newbie

    Joined:
    Jan 25, 2014
    #1
    Guys below are a few SMC error im facing, Already done a PRAM, SMC reset, disk utility verified and permission repaired, rebuilding index, font book check but problem still persist. & also this terminal code that fixes user permisions:
    sudo chflags -R nouchg,nouappnd ~ $TMPDIR..; sudo chown -R $UID:staff ~ $_; sudo chmod -R u+rwX ~ $_; chmod -R -N ~ $_; } 2>&-
    base on a suggestion on apple discussion forumn with user suffering similiar issue


    Below is the SMC error

    ay 22 00:47:03 localhost kernel[0]: SMC::smcReadKeyAction ERROR: smcReadData8 failed for key LsNM (kSMCKeyNotFound)
    May 22 00:47:03 localhost kernel[0]: SMC::smcReadKeyAction ERROR LsNM kSMCKeyNotFound(0x84) fKeyHashTable=0x0
    May 22 00:47:03 localhost kernel[0]: SMC::smcGetLightshowVers ERROR: smcReadKey LsNM failed (kSMCKeyNotFound)
    May 22 00:47:03 localhost kernel[0]: SMC::smcPublishLightshowVersion ERROR: smcGetLightshowVers failed (kSMCKeyNotFound)
    May 22 00:47:03 localhost kernel[0]: SMC::smcInitHelper ERROR: smcPublishLightshowVersion failed (kSMCKeyNotFound)



    running macbook pro 13 inch 2012, mavericks 10.9.3

    Any Help will Be great!! :) TQ

    By the way i only installed iStat once but i removed it using the software provided and double check no leftover files.

    ----------

    below is an etre file

    Hardware Information:
    MacBook Pro (13-inch, Mid 2012)
    MacBook Pro - model: MacBookPro9,2
    1 2.5 GHz Intel Core i5 CPU: 2 cores
    16 GB RAM

    Video Information:
    Intel HD Graphics 4000 - VRAM: (null)

    System Software:
    OS X 10.9.3 (13D65) - Uptime: 0 days 0:13:9

    Disk Information:
    APPLE HDD HTS547550A9E384 disk0 : (500.11 GB)
    EFI (disk0s1) <not mounted>: 209.7 MB
    Macintosh HD (disk0s2) /: 378.25 GB (100.68 GB free)
    Recovery HD (disk0s3) <not mounted>: 650 MB
    BOOTCAMP (disk0s4) /Volumes/BOOTCAMP: 121 GB (28.89 GB free)

    HL-DT-ST DVDRW GS31N

    USB Information:


    Microsoft Wired Keyboard 600

    Razer Razer Lachesis

    Apple Inc. FaceTime HD Camera (Built-in)

    Apple Inc. Apple Internal Keyboard / Trackpad

    Apple Computer, Inc. IR Receiver

    Apple Inc. BRCM20702 Hub
    Apple Inc. Bluetooth USB Host Controller

    FireWire Information:

    Thunderbolt Information:
    Apple Inc. thunderbolt_bus

    Kernel Extensions:
    com.globaldelight.driver.VoilaDevice (1.1 - SDK 10.5)
    com.avast.PacketForwarder (1.4 - SDK 10.9)
    com.avast.AvastFileShield (2.1.0 - SDK 10.9)

    Startup Items:
    FxLicenseManager: Path: /Library/StartupItems/FxLicenseManager

    Problem System Launch Daemons:

    Problem System Launch Agents:

    Launch Daemons:
    [System] com.adobe.fpsaud.plist 3rd-Party support link
    [System] com.anchorfree.ajaxserver.plist 3rd-Party support link
    [System] com.avast.init.plist 3rd-Party support link
    [System] com.avast.uninstall.plist 3rd-Party support link
    [System] com.google.keystone.daemon.plist 3rd-Party support link
    [System] com.lsreset.plist 3rd-Party support link
    [System] com.microsoft.office.licensing.helper.plist 3rd-Party support link
    [System] com.teamviewer.teamviewer_service.plist 3rd-Party support link

    Launch Agents:
    [System] com.avast.userinit.plist 3rd-Party support link
    [System] com.google.keystone.agent.plist 3rd-Party support link
    [System] com.teamviewer.teamviewer.plist 3rd-Party support link
    [System] com.teamviewer.teamviewer_desktop.plist 3rd-Party support link

    User Launch Agents:
    [not loaded] com.avast.home.userinit.plist 3rd-Party support link
    [not loaded] com.valvesoftware.steamclean.plist 3rd-Party support link

    User Login Items:
    Bartender
    iTunesHelper
    Divvy
    OpenDNS Updater
    Fantastical

    Internet Plug-ins:
    FlashPlayer-10.6: Version: 13.0.0.206 - SDK 10.6 3rd-Party support link
    QuickTime Plugin: Version: 7.7.3
    Flash Player: Version: 13.0.0.206 - SDK 10.6 Outdated! Update
    Default Browser: Version: 537 - SDK 10.9
    o1dbrowserplugin: Version: 5.4.1.18709 3rd-Party support link
    SharePointBrowserPlugin: Version: 14.3.4 - SDK 10.6 3rd-Party support link
    googletalkbrowserplugin: Version: 5.4.1.18709 3rd-Party support link
    Mathematica: Version: 9.0.1.4055068 3rd-Party support link

    Audio Plug-ins:
    BluetoothAudioPlugIn: Version: 1.0 - SDK 10.9
    AirPlay: Version: 2.0 - SDK 10.9
    AppleAVBAudio: Version: 203.2 - SDK 10.9
    iSightAudio: Version: 7.7.3 - SDK 10.9

    User Internet Plug-ins:
    iGetterScriptablePlugin: Version: 2.9.2 3rd-Party support link
    Picasa: Version: 1.0 - SDK 10.4 3rd-Party support link

    3rd Party Preference Panes:
    avast! Preferences 3rd-Party support link
    Flash Player 3rd-Party support link

    Bad Fonts:
    None

    Old Applications:
    /Library/Application Support/Microsoft/MERP2.0
    Microsoft Error Reporting: Version: 2.2.9 - SDK 10.4 3rd-Party support link
    Microsoft Ship Asserts: Version: 1.1.4 - SDK 10.4 3rd-Party support link
    Solver: Version: 1.0 - SDK 10.5 3rd-Party support link
    /Applications/Microsoft Office 2011/Office/Add-Ins/Solver.app
    fxtool: Version: 8.0 - SDK 10.5 3rd-Party support link
    /Applications/Digital Film Tools/Rays v1.0/fxtool.app
    /Applications/Microsoft Office 2011/Office
    Microsoft Graph: Version: 14.3.4 - SDK 10.5 3rd-Party support link
    Microsoft Database Utility: Version: 14.3.4 - SDK 10.5 3rd-Party support link
    Microsoft Office Reminders: Version: 14.3.4 - SDK 10.5 3rd-Party support link
    Microsoft Upload Center: Version: 14.3.4 - SDK 10.5 3rd-Party support link
    My Day: Version: 14.3.4 - SDK 10.5 3rd-Party support link
    SyncServicesAgent: Version: 14.3.4 - SDK 10.5 3rd-Party support link
    Open XML for Excel: Version: 14.3.4 - SDK 10.5 3rd-Party support link
    Microsoft Alerts Daemon: Version: 14.3.4 - SDK 10.5 3rd-Party support link
    Microsoft Database Daemon: Version: 14.3.4 - SDK 10.5 3rd-Party support link
    Microsoft Chart Converter: Version: 14.3.4 - SDK 10.5 3rd-Party support link
    Microsoft Clip Gallery: Version: 14.3.4 - SDK 10.5 3rd-Party support link
    /Applications/Microsoft Office 2011
    Microsoft PowerPoint: Version: 14.3.4 - SDK 10.5 3rd-Party support link
    Microsoft Excel: Version: 14.3.4 - SDK 10.5 3rd-Party support link
    Microsoft Outlook: Version: 14.3.4 - SDK 10.5 3rd-Party support link
    Microsoft Word: Version: 14.3.4 - SDK 10.5 3rd-Party support link
    Microsoft Document Connection: Version: 14.3.4 - SDK 10.5 3rd-Party support link
    Microsoft Language Register: Version: 14.3.4 - SDK 10.5 3rd-Party support link
    /Applications/Microsoft Office 2011/Additional Tools/Microsoft Language Register/Microsoft Language Register.app
    FX DocuPrint CM205 b (ICA): Version: 1.0.0.0 - SDK 10.0
    /Library/Image Capture/Devices/FX DocuPrint CM205 b (ICA).app
    Microsoft AutoUpdate: Version: 2.3.6 - SDK 10.4 3rd-Party support link
    /Library/Application Support/Microsoft/MAU2.0/Microsoft AutoUpdate.app
    Photomatix Pro 5: Version: 5.0.2 - SDK 10.5 3rd-Party support link

    Time Machine:
    Time Machine not configured!

    Top Processes by CPU:
    4% Google Chrome
    3% WindowServer
    0% Bartender
    0% EtreCheck
    0% securityd

    Top Processes by Memory:
    147 MB Google Chrome
    131 MB mds_stores
    131 MB com.apple.IconServicesAgent
    98 MB Console
    92 MB Google Chrome Helper

    Virtual Memory Information:
    10.22 GB Free RAM
    2.78 GB Active RAM
    1.94 GB Inactive RAM
    1.06 GB Wired RAM
    2.21 GB Page-ins
    0 B Page-outs
     
  2. wrldwzrd89 macrumors G5

    wrldwzrd89

    Joined:
    Jun 6, 2003
    Location:
    Solon, OH
    #2
    I wonder if Avast is the cause here. AV programs are notorious for breaking with system updates.
     
  3. georgegates5 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 25, 2014
    #3
    So i should i try uninstalling avast and reistalling it again?
     
  4. wrldwzrd89 macrumors G5

    wrldwzrd89

    Joined:
    Jun 6, 2003
    Location:
    Solon, OH
    #4
    Yes, give that a try.
     
  5. FreakinEurekan macrumors 68040

    FreakinEurekan

    Joined:
    Sep 8, 2011
    Location:
    Eureka Springs, Arkansas
    #5
    Even better, uninstall full stop.
     
  6. georgegates5 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 25, 2014
    #6
    Just uninstalled avast and Problem still occurs!!! SMC error still appears on the console log ;(

    Anybody help?
     
  7. VanillaCrackerC macrumors newbie

    Joined:
    Jun 8, 2013
    #7
    In 10.9 we have debug version of SMC kext. It's just a debug log, do not try to take any message for the error. In your case, the system tries to check for I/O panel lights sensor that is on the new Mac Pro 2013. Of course it's not present on your macbook and you see in log that the system cant't find it
     
  8. wrldwzrd89 macrumors G5

    wrldwzrd89

    Joined:
    Jun 6, 2003
    Location:
    Solon, OH
    #8
    Ah, that's what's going on... did you try cloning a Mac Pro image to a different Mac?
     
  9. VanillaCrackerC macrumors newbie

    Joined:
    Jun 8, 2013
    #9
    For what?
    Mac Pro has a hardware sensor which is controlled by SMC chip, SMC chip has the keys for reading/writing data. Without hardware sensor we can't get SMC key which is not in the SMC firmware.
     
  10. wrldwzrd89 macrumors G5

    wrldwzrd89

    Joined:
    Jun 6, 2003
    Location:
    Solon, OH
    #10
    Misunderstanding, that question was directed at the OP, not at you. :eek:
     
  11. georgegates5 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 25, 2014
    #11
    nono im running mavericks on a macbook pro 2012. never cloned it on any other machine

    ----------

    Oh so its nothing wrong?
     
  12. VanillaCrackerC macrumors newbie

    Joined:
    Jun 8, 2013
    #12
    Exactly
     
  13. smithrh macrumors 68020

    smithrh

    Joined:
    Feb 28, 2009
    #13
    This thread shows why chasing console messages when you don't have any issues leads to problems and misunderstandings.

    I will state once again that not everything in the Console is a problem. Many items are just notifications developers leave in there for potential troubleshooting in the future for themselves.

    If done right, developers should be assigning severities to messages. Use Console's filtering to only see messages of "Level" greater than "Error" and I'd wager your Console logs will look pretty sparse if not actually empty.

    Should you browse your Console logs if you're having a problem? Absolutely.

    Should you browse your Console logs if you're not having issues? Only if you know what to look for, IMHO.
     

Share This Page