Help. HDR FX-1 Import to Final Cut Pro

Discussion in 'Digital Video' started by ChrisBialek, May 11, 2008.

  1. ChrisBialek macrumors newbie

    Joined:
    May 11, 2008
    #1
    I believe this has to be a settings issue, but regardless I feel really stupid for asking this.

    Computer does recognize the camera is there, and I can import into iMovie 08 perfectly fine.

    When it comes to Final Cut Pro, it does not detect the camera and when I go into import it also just shows a black screen.

    What I'm doing

    1. Open Final Cut Pro with camera connected and on.
    2. File / Log and Capture
    3. My settings are. Device Control: FireWire NTSC Basic. | Capture/Input: Generic Capture Template |
    4. My screen continues to say Preview Disabled.

    Anyone? :(
     
  2. LethalWolfe macrumors G3

    LethalWolfe

    Joined:
    Jan 11, 2002
    Location:
    Los Angeles
    #2
    Did you shoot DV or HDV? If DV then choose the DV-NTSC anamorphic Easy Setup. If HDV then choose the HDV 1080i60 Easy Setup. Then connect the camera.


    Lethal
     
  3. ChrisBialek thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 11, 2008
    #3
    Haha now I really feel stupid, thanks alot that worked! :cool:
     
  4. LethalWolfe macrumors G3

    LethalWolfe

    Joined:
    Jan 11, 2002
    Location:
    Los Angeles
  5. kingkezz macrumors regular

    Joined:
    Mar 22, 2006
    #5
    I'm assuming that the FX-1 has the same down-convert options as the Z1?

    You'll also need to make sure down-convert is off if you want to capture HDV...
     

Share This Page