Help! I can't install safari on macbook!

Discussion in 'MacBook' started by junker, Sep 13, 2011.

  1. junker macrumors 6502

    junker

    Joined:
    Jul 3, 2006
    Location:
    An obtuse corner of the Triangle
    #1
    I bought a used 2007 macbook off of craigslist yesterday (for a friend who's in the states for a few months - then he will sell it again) and when I took it home to clean it, add ram and generally tighten the ship up for him (he's non-mac head), I had noticed that the previous owner had deleted Safari!

    So, I downloaded the latest safari, mounted and installed it. It asked to restart to finish installation - I do so, when it boots up, Safari is nowhere to be seen!!!

    I've tried to install 4 times to no avail. I made sure of it's installed location and of the user account priviliges (admin); I've also run permission repair.

    Sheesh!

    Any thoughts would be greatly appreciated!
     
  2. tersono macrumors 68000

    tersono

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Location:
    UK
    #2
    You'll need to restore Safari from a system disk using Pacifist or the like.

    TBH, might be quicker to just do an erase and re-install...
     
  3. junker thread starter macrumors 6502

    junker

    Joined:
    Jul 3, 2006
    Location:
    An obtuse corner of the Triangle
    #3
    Thanks! This is what I was afraid of. Ugh. I was thinking that a re-install might just be the ticket - but a boy can dream, right? ;)
     
  4. WAM2 macrumors 6502a

    WAM2

    Joined:
    Jan 6, 2011
    Location:
    United States
    #4
    Seems like when you buy a used macbook it is never perfect in some way..
     
  5. junker thread starter macrumors 6502

    junker

    Joined:
    Jul 3, 2006
    Location:
    An obtuse corner of the Triangle
    #5
    Yeh I don't expect perfection (in anything) and especially with the case. But with the OS, I do expect one basic functionality (being able to install an Ape program) to be... well, functional! :)
     
  6. session101 macrumors regular

    Joined:
    Aug 25, 2011
    Location:
    Salt Lake City, UT
    #6
    when i got mine used i automatically formatted the HD and the put a fresh OSX on it.... no problems
     
  7. blueroom macrumors 603

    blueroom

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Location:
    Toronto, Canada
    #7
    I would setup from scratch any used computer. Who knows what form of quagmire lurks on a previous install.
     

Share This Page