HELP: I restored my iMac and now don't have iLife!

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by JReynolds, Feb 9, 2010.

  1. JReynolds macrumors 6502

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Location:
    Where the Air Force sends me
    #1
    I've had my iMac a little over a year and haven't been using it sense i bought my MBP... I decided to start fresh with it and erase the entire thing... at least i tried to.

    I reinstalled snow leopard and now i'm missing the iLife 09 suite. how the heck do i get it back? I'm willing to reinstall or do anything I need to.

    Any help would be greatly appreciated! :confused:
     
  2. MacDawg macrumors P6

    MacDawg

    Joined:
    Mar 20, 2004
    Location:
    "Between the Hedges"
    #2
    I think it should be on a separate disc that came with your computer

    Woof, Woof - Dawg [​IMG]
     
  3. JReynolds thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Location:
    Where the Air Force sends me
    #3
    When I bought my iMac, about two weeks later Leopard was released. I recently upgraded to Snow Leopard and thats the only disc i can find. Are there any other options with the upgrade snow leopard disc I have to retrieve iLife?
     
  4. steezy1337 macrumors 6502

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Location:
    Carlisle, UK
    #4
    if it's similar to the Leopard install set it should be on the 2nd disc i think, under extras if i remember rightly
     
  5. vasanth4u macrumors member

    vasanth4u

    Joined:
    Jun 29, 2008
    #5
    Getback Ilife

    Hey For Installing ILIFE u would need to use Leopard disc and install using Bundled softwares .
     
  6. JReynolds thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Location:
    Where the Air Force sends me
    #6
    Honestly, I want to start over again with my iMac. I'm having more and more trouble as I go.

    I have the upgrade disc to snow leopard, what/how do I make my iMac new again...start fresh. Thanks MacDawg
     
  7. JReynolds thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Location:
    Where the Air Force sends me
    #7
    So I'm pretty sure I made a BIG MISTAKE... I sold my old 13" MacBook and gave my original copy of Leopard to the buyer. I had my SNOW LEOPARD upgrade disc and didn't think I needed the leopard disc anymore. It was a full version of lepard i paid like $120 for it. How badly do I need those discs...:mad:
     
  8. aristobrat macrumors G4

    Joined:
    Oct 14, 2005
    #8
    The Leopard/Snow Leopard upgrade discs don't include iLife.

    iLife is on the restore DVDs that come w/ the Mac (or you can buy an iLife upgrade separately). If you sold your MacBook, as long as you didn't give him your iMac's recovery discs (which wouldn't work on a MacBook anyway), you should be fine.

    If you did, you can either call AppleCare and see if they can sell you another copy of the recovery discs, or just go buy a new copy of iLife. There's a chance iLife '10 will be released today, so if you were planning on updating anyway, you won't end up wasting the money.
     
  9. vasanth4u macrumors member

    vasanth4u

    Joined:
    Jun 29, 2008
    #9
    Oh....

    Cause we can install ILIFE using the Leopard disc ... or you can check with snow leopard first disc --Bundled softwares .if u couldn find it then u have to use leopard disc .. :(
     
  10. surflordca macrumors 6502a

    surflordca

    Joined:
    Nov 16, 2007
    Location:
    Ontario, Canada
    #10
    Can't read this. Printing not big enough. Can you try harder :p
     
  11. JReynolds thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Location:
    Where the Air Force sends me
    #11
    Would someone be willing to walk me through the process of using my snow leopard disc to restore my iMac to its original state. I'm not worried about ANYTHING on the hard drive. I just want to start over and I'll purchase iLife 10 when it comes out...

    Sorry for all the trouble and thank you to all for the help :D
     
  12. vasanth4u macrumors member

    vasanth4u

    Joined:
    Jun 29, 2008
    #12

    K i Will

    So u want to reinstall Snow leopard from the Scratch right ?
     
  13. JReynolds thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Location:
    Where the Air Force sends me
    #13
    Yes exactly, if that will erase everything and let me start over...

    thanks so much
     
  14. robbieduncan Moderator emeritus

    robbieduncan

    Joined:
    Jul 24, 2002
    Location:
    London
    #14
    You still won't have iLife. You need to either use:
    1. The restore DVD that came with your Mac
    2. Retail copy of iLife

    to get iLife back on your machine.
     
  15. vasanth4u macrumors member

    vasanth4u

    Joined:
    Jun 29, 2008
    #15
    .

    Before we install ---
    Make sure u have the Back up and Unplug all the External Devices -like printer , External hard drives .USB sticks .


    1)Can you insert the disc in the Computer and Restart the Computer and hold down letter C .

    2)U will get a screen which asks u select english .

    3)Then click continue

    4)License screen--Agree

    5)Then select a Destination -Select the HDD

    Since u want to format the drive select the Utilities and Selct Disk utility and then select the HDD and click erase on the left hand side .
    then select erase

    6)Once it is done close Disk utility -in the select the destination field -select the HDD and Click install

    That will install the new snow Leopard .
     
  16. JReynolds thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Location:
    Where the Air Force sends me
    #16
    That's fine. I have iLife on my MBP. I'll wait for iLife 10 to come out...
     
  17. vasanth4u macrumors member

    vasanth4u

    Joined:
    Jun 29, 2008
    #17
    Before we install ---
    Make sure u have the Back up and Unplug all the External Devices -like printer , External hard drives .USB sticks .


    1)Can you insert the disc in the Computer and Restart the Computer and hold down letter C .

    2)U will get a screen which asks u select english .

    3)Then click continue

    4)License screen--Agree

    5)Then select a Destination -Select the HDD

    Since u want to format the drive select the Utilities and Selct Disk utility and then select the HDD and click erase on the left hand side .
    then select erase

    6)Once it is done close Disk utility -in the select the destination field -select the HDD and Click install

    That will install the new snow Leopard .
     
  18. robbieduncan Moderator emeritus

    robbieduncan

    Joined:
    Jul 24, 2002
    Location:
    London
    #18
    Well unless iLife has drastically changed in the last few version you can just drag iPhoto etc across to /Applications/ and look in /Library/Application Support/ for the themes etc and copy them too...
     
  19. JReynolds thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Location:
    Where the Air Force sends me
    #19
    thanks starting now, i'll keep u updated
     
  20. JReynolds thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Location:
    Where the Air Force sends me
    #20
    Awesome! I've started fresh! Thanks to everyone for the help...

    So is there any word on the new iLife lol
     
  21. JReynolds thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Location:
    Where the Air Force sends me
    #21
    The iMac isn't letting me connect to my wireless router now. It says an error occurred try again. Do I just need to update everything or....
     
  22. vasanth4u macrumors member

    vasanth4u

    Joined:
    Jun 29, 2008
    #22
    Was the installation Completed ..

    If your in the Startup Screen then select the option that says i dont have internet connection right now .and then proceed with the process , we can add the router later .once u boot to the desktop .
     
  23. JReynolds thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Location:
    Where the Air Force sends me
    #23
    Yes it was completed. I tried to add the router so I could get online and update everything (10.6.2, magic mouse etc...) I have the iMac online sharing the internet connection with my MBP downloading updates... I found am update for airport...
     
  24. vasanth4u macrumors member

    vasanth4u

    Joined:
    Jun 29, 2008
    #24
    So are u able to Boot to your desktop ? What do u see on the screen now ?
     

Share This Page