Help!!! Internal Speakers/Sound Driver not working!

Discussion in 'macOS' started by eggersj, Aug 1, 2009.

  1. eggersj macrumors 6502

    eggersj

    Joined:
    Apr 23, 2008
    #1
    Hello,

    A week ago my internal speakers disappeared from audio outputs on my 1G MBA (1.6/80gb). they would come back with a restart for a while, but now there just gone. I think I have tried every fix I could find:

    -I do not use headphones, so the toothpick is N/A. There is NO audio output
    -Re-installed OS-X
    -PMC Reset (speakers came back after the first time, but then disappeared)
    -PRAM Reset
    -Extended Hardware diagnosis: No errors found

    Another thing that is happening is that when the speakers are "missing", quicktime video is choppy, as is streamed video (like youtube). I also tried the garage band analysis and got the "Core Audio Selected Driver not found.
    (-10202)" message.

    Other then these things, the computer is functioning flawlessly...

    My Applecare warranty is up, and I am afraid of the impending doom in charges. Does anyone have any ideas of additional steps I can take?
     
  2. ricgraham macrumors newbie

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Location:
    Chicago
    #2
    no sound

    I have a similar problem on my computer. Sound cuts out frequently viewing youtube videos in Safari. I have never lost sound using iTunes. In addition to the internal speakers I have a USB audio out to a stereo.

    My work around is to switch users, check audio and then return to the first user. This is faster than launching GarageBand or checking Audio Midi Setup.

    Good luck!
     
  3. Ponno macrumors newbie

    Joined:
    Oct 27, 2011
    #3
    I have the same problem

    Hey I just got the same problem could you tell how you solve it.
    I really need help.
     

Share This Page