iPhone Help! iPhone 3GS (Jailbroken) stuck in reboot loop after reset to factory settings

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by swati87, Mar 26, 2013.

  1. swati87 macrumors newbie

    Joined:
    Mar 26, 2013
    #1
    Hey.

    My phone went into reset loop after i did a factory restore on it. The phone was jailbroken (don't know which tool). I tried updating it using iTunes but it gives a 3194 error. i want to update it to iOs 5.1 or iOs 6.0 .

    Thanks
     
  2. TriJetHero macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #2
    sigh, never hit erase all settings on a jailbroken phone. You'll will have to restore now.

    Find out with redsn0w which SHSH's Cydia has save for you.
    Go to Extras/SHSH blobs/Query

    take it from there
     
  3. swati87 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 26, 2013
    #3

    iPhone2,1 547710287245 remote blobs:
    6.0.1,
    5.1.1, 5.0.1,
    4.3.3, 4.3, 4.2.1, 4.1

    iPhone2,1 24328560116 remote blobs:
    4.3b1, 4.3.2, 4.3.1, 4.3, 4.2.1, 4.1, 4.0.2, 4.0.1, 4.0,
    3.1.3, 3.1.2, 3.1

    Because i have another working iPhone and i am getting two sets of blobs i guess that was reason for getting two blobs (totally know nothing about blobs).

    i used the fetch option and it gave ECID 24328560116
    and iPhone2,1_3.1.3
     
  4. TriJetHero macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #4
    For the phone with ECID 547710287245 you can upgrade 6.01 and jailbreak untethered with evasi0n.

    For the ECID 24328560116 can untether on 4.2.1

    BUT

    You can tether jailbreak on 6.1.3 on both devices with redsn0w
     
  5. swati87 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 26, 2013
    #5
    Still no luck....ios 6.1.3 gives error by redsnow that it is not supported. iOs 6.0 jailbroken installed. gives some error on the phone. I then tried the option to just boot. the pineapple comes up and after some time the phone again goes into the reboot loop
     
  6. TriJetHero macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #6
    6.1.3 you can just put the phone in DFU and restore in itunes as it the currently signed firmware.

    To tether jailbreak on 6.1.3 do this
    Download 6.0 IPSW
    In redsn0w go to Extras/Select IPSW and select the 6.0 IPSW.
    Now go back to main menu and Jailbreak.

    Resn0w is not updated for 6.1.3 so first you need to point it to 6.0 IPSW for it to work.
     
  7. swati87 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 26, 2013
    #7
    I got the phone in DFU mode and hit the alternate restore (shift+restore) option. when it verifies the restore with iPhone server it gives an 3194 error.
     
  8. swati87, Mar 28, 2013
    Last edited: Mar 28, 2013

    swati87 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 26, 2013
    #8
    Thanks for saving my @55. So here's what i finally did:
    1. Got it into DFU mode.
    2. Tried updating it to iOs 6.1.3 (to tether update it later). This failed and gave an 3194 error.
    3. Downloaded iOs 4.3.2 and updated it from iTunes after putting it in DFU. This worked.
    4. Ran the backup and phone got restored.
    5. Selected ipsw 4.3.2 in redsnow and jailbreaked it.
    6. Cydia installed and phone working now.

    Thanks a million. i just have one thing to ask.


    How do i install an iOs later than iOs 4?
     
  9. tastycaramel macrumors member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Location:
    singapore
    #9
    Download a later version of iOS and repeat from step 3.
     
  10. swati87 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 26, 2013
    #10
    Sorry but it is not working. Tried 5.1.1, 6.0, 6.1, 6.1.3. All give the same "error 3194"
     
  11. TriJetHero macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #11
    error 3194 means your host file is not pointing to Cydia instead of Apple.

    on your mac/pc type gs.apple.com in your browser, it should take you an Apple placeholder page.

    If it takes you to Cydia you need to remove all entries with 74.xxxx from your host file and on a pc resart the pc.

    If it does bring you to apple you need to use redsn0w to restore to 5.1.1 or later using Extras/even more/restore with the apropriate IPSW and loacl or remote blobs.
     
  12. tastycaramel macrumors member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Location:
    singapore
    #12
    Try download the firmware. Use redsn0w and put the downloaded firmware as the ispw for restoring.
     
  13. TriJetHero macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #13
    You mean like a said right above your post?
     
  14. swati87 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 26, 2013
    #14
    1. gs.apple.com is pointing toapple placeholder page.
    2. For some reason it is repeatedly giving an " you did not follow the instructions to enter DFU" (and i am following all the steps and timings correctly)
     
  15. TriJetHero macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #15
    To go into DFU:
    Have USB connected
    Power off the device
    Hold home and power together until the device turns on and than off again
    keep holding both 3 more seconds
    now release power while holding home for another 10 seconds
     
  16. swati87, Mar 28, 2013
    Last edited: Mar 28, 2013

    swati87 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 26, 2013
    #16
    Thanks it went to DFU mode (finally).

    While rebooting redsnow gave an error and crashed. Tried again.. this time it said "Exploit failed (was restoring it to 6.0 ) ( when asked if it should try to modify the ipsw to stop it from updating baseband i chose No)
     
  17. tastycaramel macrumors member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Location:
    singapore
    #17
    Yeah.
     

Share This Page