Help Mac Os X Closes System Error

GusR9

macrumors member
Original poster
Apr 20, 2007
73
0
Hello dudes
I have a 1 week and a half old MacBook, today my mac asked me to restart the system, I was in safari when suddenly a gray icon appeared on my screen with the shape of the power button asking me to restart the system holding the power button during a couple of seconds to restart or just turn off the mac, whats happening with my mac?? its brand new, during the week I installed 10.4.10 wishing that everything would be perfect but now it only one day this strANGE thing happened...what should i do??
I need help I dont know what should I do to avoid this thing, then after I turn off my mac and I turn it on again a screen appears telling me that was a system error and I should report Apple what I was doing when the problem appeared (surfing with safari and using microsoft word)

Whats happening??
 

GusR9

macrumors member
Original poster
Apr 20, 2007
73
0
This thing appeared when I turned on my mac, but I dont know what it is!!

panic(cpu 0 caller 0x001A4A55): Unresolved kernel trap (CPU 0, Type 14=page fault), registers:
CR0: 0x8001003b, CR2: 0xa4b50315, CR3: 0x01ed2000, CR4: 0x000006e0
EAX: 0xa4b502e5, EBX: 0x00000003, ECX: 0x3e73d0d0, EDX: 0x0bd097a0
CR2: 0xa4b50315, EBP: 0x1509bbf8, ESI: 0x3e7347a0, EDI: 0x136592c8
EFL: 0x00010202, EIP: 0x009e2974, CS: 0x00000008, DS: 0x00000010

Backtrace, Format - Frame : Return Address (4 potential args on stack)
0x1509b9b8 : 0x128d08 (0x3cc0a4 0x1509b9dc 0x131de5 0x0)
0x1509b9f8 : 0x1a4a55 (0x3d24b8 0x0 0xe 0x3d1cdc)
0x1509bb08 : 0x19aeb4 (0x1509bb20 0x26bbf900 0x1 0x1)
0x1509bbf8 : 0x9bbcc2 (0x13783004 0x3e7347a0 0xbd097a0 0xa4b502e5)
0x1509bdd8 : 0x9be059 (0x136592c8 0x38e3300 0x0 0x6)
0x1509bf08 : 0x39b3c3 (0x13659000 0x3b8e700 0x1 0x3701d08)
0x1509bf58 : 0x39a595 (0x3b8e700 0x135eb4 0x0 0x3701d08)
0x1509bf88 : 0x39a2cb (0x3b935c0 0x3822cc0 0x450 0xffffffff)
0x1509bfc8 : 0x19ad2c (0x3b935c0 0x0 0x10 0x40b35e0) Backtrace terminated-invalid frame pointer 0x0
Kernel loadable modules in backtrace (with dependencies):
com.apple.driver.AirPort.Atheros(230.8.5)@0x98a000
dependency: com.apple.iokit.IONetworkingFamily(1.5.1)@0x6ae000
dependency: com.apple.iokit.IOPCIFamily(2.2)@0x584000
dependency: com.apple.iokit.IO80211Family(160.2)@0x7b4000

Kernel version:
Darwin Kernel Version 8.10.1: Wed May 23 16:33:00 PDT 2007; root:xnu-792.22.5~1/RELEASE_I386

Model: MacBook2,1, BootROM MB21.00A5.B06, 2 processors, Intel Core 2 Duo, 2 GHz, 1 GB
Graphics: Intel GMA 950, GMA 950, Built-In, spdisplays_integrated_vram
Memory Module: BANK 0/DIMM0, 512 MB, DDR2 SDRAM, 667 MHz
Memory Module: BANK 1/DIMM1, 512 MB, DDR2 SDRAM, 667 MHz
AirPort: spairport_wireless_card_type_airport_extreme (0x168C, 0x87), 1.1.8.5
Bluetooth: Version 1.9.0f8, 2 service, 0 devices, 1 incoming serial ports
Network Service: AirPort, AirPort, en1
Serial ATA Device: Hitachi HTS541680J9SA00, 74.53 GB
Parallel ATA Device: MATSHITACD-RW CW-8221
USB Device: Built-in iSight, Micron, Up to 480 Mb/sec, 500 mA
USB Device: IR Receiver, Apple Computer, Inc., Up to 12 Mb/sec, 500 mA
USB Device: Bluetooth USB Host Controller, Apple, Inc., Up to 12 Mb/sec, 500 mA
USB Device: Apple Internal Keyboard / Trackpad, Apple Computer, Up to 12 Mb/sec, 500 mA
 

GusR9

macrumors member
Original poster
Apr 20, 2007
73
0
I checked in wikipedia, is a kernel panic and it appears The Gray Screen of Death?? Whats happening with my mac??
 

Attachments

mad jew

Moderator emeritus
Apr 3, 2004
32,199
6
Adelaide, Australia
You're getting an AirPort-related kernel panic. There've been a few of them 'round since the last batch of updates. If it's happening consistently then you should probably take it back to Apple. :)
 

GusR9

macrumors member
Original poster
Apr 20, 2007
73
0
Kernel Panic in AirPort...so what can I do now?? That thing appeared two times this day, I'm worried its a brand new macbook! One week almost two with it and problems?? Is any possible solution for this problem??
 

GusR9

macrumors member
Original poster
Apr 20, 2007
73
0
I've noticed that Safari will not load web pages even though the airport signal shows full strength then followed by a kernel panic...but I would say the problems coincided with the installation of 10.4.10... should I archive and reinstall from the restore disks, and then run software update to get everything up to date. Now that it seems to be related to 10.4.10, I doubt I'll install that again.
 

hopejr

macrumors 6502
Nov 10, 2005
310
0
New South Wales, Australia
This is the exact reason I'm sticking with 10.4.9 and not updating to 10.4.10. It's got major problems with airport. Try reinstalling from your 10.4.9 disks. That should fix the problem.

FWIW, 10.4.10 is the first update that I've seen in my time with macs with such issues. All the other updates I've had from 10.3.3 to 10.4.9 have been ok.
 

mad jew

Moderator emeritus
Apr 3, 2004
32,199
6
Adelaide, Australia
Yeah, an Archive & Install then returning to 10.4.9 is worth a shot. I haven't had any 10.4.10 troubles on the ten or so machines I look after... Yet! :p
 

Trepex

macrumors 6502a
Apr 5, 2007
622
0
Ottawa, Canada
This is the exact reason I'm sticking with 10.4.9 and not updating to 10.4.10. It's got major problems with airport. Try reinstalling from your 10.4.9 disks. That should fix the problem.

FWIW, 10.4.10 is the first update that I've seen in my time with macs with such issues. All the other updates I've had from 10.3.3 to 10.4.9 have been ok.
Interesting. My GF and I were having major airport problems on our new SR MBPs, but after the 10.4.10 update everything was resolved. We weren't getting kernel panics but the airport seemed to just go dead; we'd disable it, re-enable it but still see no networks, we were unable to manually specify one, etc. Only a reboot would fix things temporarily. Now it's been OK for a good 3 weeks.
 

GusR9

macrumors member
Original poster
Apr 20, 2007
73
0
I'm downloading the 10.4.9 update is going to work? Or should I archive and use the restore disks??
 

mad jew

Moderator emeritus
Apr 3, 2004
32,199
6
Adelaide, Australia
If you're running 10.4.10 still, then the 10.4.9 update won't run. You'll need to reinstall OSX (preferably via an Archive & Install) first. Make sure you get the combo update that's appropriate for your machine. :)