Help! Nvidia update just killed my GTX 570

Discussion in 'Mac Pro' started by jpine, May 26, 2014.

  1. jpine macrumors 6502

    Joined:
    Jun 15, 2007
    #1
    Help! I foolishly updated the Nvidia driver for my MacVidCards GTX 570 with 2.5 gigs of memory. I get the Apple startup screen with no problem and I can hold down the Option button on startup and choose Recovery disk or Windows 7 and it will boot to either with no problem. However, I get a black screen when booting to the latest upgrade of Mavericks. Is there any way to use the Recovery disk, the Terminal, Windows7, or anything that is available to me to get the card to use the MacOS driver rather than the new Nvidia driver or just somehow trash the Nvidia driver altogether?

    TIA

    JP
     
  2. MacVidCards Suspended

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Location:
    Hollywood, CA
    #3
    PRAM reset takes you back to stock Apple drivers
     
  3. w33z3r macrumors member

    Joined:
    Jul 20, 2011
    #4
    Have you tried using another port on the card? Going from Apple drivers to Nvidia web drivers makes one of my DVI ports do the same thing. Switching it to the secondary DVI port fixed the problem
     
  4. jpine thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 15, 2007
    #5
    Thanks! I hadn't thought of that. However, when I could not log on as a single use mode or safe mode, I backed up from the previous day's TimeMachine. It took a while, but I was done for the day anyway and I had no idea as to which would be the correct Nvidia driver to install after dumping the offending driver. It worked.

    JP
     

Share This Page